Kun kesä on parhaimmillaan, on ihana panostaa treeniin ulkona! Kerää kasaan innokas porukka ja järjestä mökkiolympialaiset, joissa hiki varmasti virtaa ja treeni tulee kuin huomaamatta! Voittajajoukkue saa palkinnoksi päättää mitä grillataan ja hävinneet joukkueet toteuttavat grillikestit!

Laji 1: Perinteinen saappaanheitto lisämausteella

Tarpeet: Yksi saapas per joukkue ja yhtä monta kiveä/muuta merkitsemisvälinettä kuin kilpailijoitakin on, mittanauha.

Piirretään heittoviiva. Joukkueiden kapteenit asettuvat riviin viivalle ja loppu joukkue jonoon kapteeninsa taakse. Jokaisella tulee olla kivi tai muu merkitsemisväline valmiina. Kun lähtölaukaus kajahtaa, kapteenit heittävät saappaat ja juoksevat saman tien hakemaan ne. Paikkaan, johon saapas lensi, asetetaan merkkikivi. Kapteenit juoksevat saappaan takaisin ja antavat sen seuraavalle joukkueen jäsenelle, joka heittää sen, merkitsee putoamispaikan ja palauttaa saappaan taas seuraavalle.

Ensimmäisenä heitot valmiiksi saava joukkue saa eniten pisteitä (jos joukkueita on esim. viisi, voittajajoukkue saa viisi pistettä, toiseksi tullut neljä, kolmanneksi kolme jne.) Kun kaikki joukkueet ovat maalissa, mitataan joukkueen yhteenlaskettu heittomatka. Joukkue jolla on pisin yhteismatka, saa eniten pisteitä (jos joukkueita on esim. viisi, voittajajoukkue saa viisi pistettä, toiseksi tullut neljä, kolmanneksi kolme jne.) Osioiden pisteet lasketaan yhteen ja saadaan selville saappaanheiton todellinen voittajajoukkue!

Laji 2: Ämpäriviesti

Tarpeet: Kaksi ämpäri per joukkue, vettä

Mitatkaa sopiva matka ja piirtäkää lähtö- ja maaliviivat. Joukkueiden jäsenet asettuvat tasan molemmille viivoille. Joukkueiden ämpärit täytetään piripintaan, kaikki yhtä täyteen.

Tuomari antaa lähtökäskyn ja joukkueiden ensimmäiset jäsenet lähtevät matkaan täydet ämpärit molemmissa käsissä. Matka tulee taittaa mahdollisimman nopeasti ja maaliviivalla ämpärit ojennetaan joukkueen toiselle jäsenelle. Huom! Ämpärit eivät saa koskea maahan! Näin jatketaan kunnes joukkueiden kaikki jäsenet ovat kantaneet osuutensa.

Ensimmäisenä maaliin tullut joukkue saa eniten pisteitä (jos joukkueita on esim. viisi, voittajajoukkue saa viisi pistettä, toiseksi tullut neljä, kolmanneksi kolme jne.) Kun kaikki joukkueet ovat maalissa, mitataan ämpäreiden vesimäärä. Joukkue jolla on eniten vettä ämpärissä saa eniten pisteitä (jos joukkueita on esim. viisi, voittajajoukkue saa viisi pistettä, toiseksi tullut neljä, kolmanneksi kolme jne.) Osioiden pisteet lasketaan yhteen ja saadaan selville ämpäriviestin todellinen voittajajoukkue!

Laji 3: Pussihyppely

Tarpeet: Yksi jätesäkki per joukkue

Mitatkaa sopiva matka ja piirtäkää lähtö- ja maaliviivat. Joukkueiden jäsenet asettuvat tasan molemmille viivoille. Kapteenit pukeutuvat säkkeihinsä ja asettuvat paikoilleen. Kun lähtölaukaus kajahtaa, kapteenit lähtevät matkaan tasahypyin. Muita etenemiskeinoja ei sallita! Kun kapteenit saavuttavat toisen viivan, he riisuvat säkin ja antavat sen seuraavalle, joka pukee sen ja lähtee matkaan. Se joukkue, jonka kaikki jäsenet ovat ensimmäisenä hyväksytysti suorittaneet matkan, saa enitsen pisteitä (jos joukkueita on esim. viisi, voittajajoukkue saa viisi pistettä, toiseksi tullut neljä, kolmanneksi kolme jne.)

Kaikkien lajien pisteet lasketaan yhteen ja eniten kokonaispisteitä saanut joukkue voittaa kisan! Voitte itse keksiä ympäristöön ja porukkaan sopivia lisälajeja niin paljon kuin sielu sietää!

Onko sinulla hyvä laji-ideoita mökkiolympialaisiin?

Mikäli kaipaat apua treeneihin tai terveellisempään ruokavalioon, tsekkaa ajankohtaiset valmennuksetHaluatko maksaa liikuntaeduilla?