Erityisesti toimistotyöläiset istuvat työpäivän aikana paljon ja sen vuoksi onkin todella tärkeää pitää huolta tauoista. Paras asia mitä voit tauollasi tehdä on nousta ylös ja hieman jumpata niin kroppa vertyy ja veri kiertää paremmin. Säännöllinen verryttely ehkäisee niska- ja hartiaseudun kipuja ja pieni tauko tietokoneen ruudulta tekee myös hyvää silmille! 

Jätetään löpinät kuitenkin nyt sikseen ja aloitetaan! Nouse ylös (houkuttele myös työkaverit mukaan) ja aloita helppo koko kropan taukojumppa! Tämä taukojumppa on muuten helposti tehtävissä myös muualta kuin kotoa, esimerkiksi lentokoneessa. Taukojumpan teet 5-10 minuutissa!

1. OLKAPÄIDEN PYÖRITYS 

FitFarm taukojumppa - olkapäiden pyöritys

Seiso selkä suorana, kädet rennosti vartalon vierellä. Nosta olkapäät etukautta ylös ja pyöräytä takakautta ympäri (kuvittele, että piirrät suurta ympyrää olkapäilläsi). Tee molempiin suuntiin 10-15 kertaa. 

2. VARPAILLE NOUSU

FitFarmin taukojumppa - varpaillenousu-liike

Seiso suorassa pienessä haara-asennossa ja ota tarvittaessa tukea esimerkiksi työpöydästä. Nosta kantapäät irti lattiasta ja nouse hallitusti päkiöille, pidä hetki ylhäällä ja laskeudu alas. Tee liikettä 10-15 kertaa. 

3. JOUSIAMMUNTALIIKE 

Fitfarmin helppo taukojumppa - jousiammuntaliike
Vie toisen käden kyynärpää taakse ja vastakkainen käsi suorana eteen. Tee liike vuorotellen puolia vaihtaen niin, että katse seuraa aina taaksepäin menevää kättä. Tee 10-15 kertaa kummallekin puolelle. 

4. YLÄSELÄN PYÖRISTYS & RINNAN AVAUS 

FitFarmin helppo taukojumppa - vastakkainen polvi ja kyynärpää yhteen

Pyöristä yläselkä, vie käsiä eteen kohti maata ja siirrä katse maahan. Pidä hetki ja suorista selkä. Avaa samalla rintakehä viemällä kädet taaksepäin ja vetämällä lapaluita yhteen, katse siirtyy ylös eteen. 

5. VASTAKKAINEN POLVI JA KYYNÄRPÄÄ YHTEEN

Nosta polvi edessä ilmaan ja kosketa sitä vastakkaisella kyynärpäällä. Vie sitten sama jalka suorana pitkälle taakse ja vastakkainen käsi pitkälle ylös eteen. Tee ensin toinen puoli ja vaihda sitten puolta. Jos tila ei riitä, voit jättää venytykset pois ja koskettaa vuorotellen edessä kyynärpäällä vastakkaista polvea. 

6. KYLKIVENYTYKSET

 Fitfarmin helppo taukojumppa - kylkivenytykset

Nosta kädet ylös ja vie kämmenet yhteen. Rauhallisessa tahdissa vie käsiä puolelta toiselle kylkiä venyttäen. 

Ravistele lopuksi ja olet valmis jatkamaan töitä! Haluatko maksaa liikuntaeduilla?