18.01.2019 2 min lukuaika

Elämäntapamuutos on sana, joka tuntuu olevan nykyisin kaikkien huulilla. Naistenlehdet huutavat kilvan vinkkejään ja jokaisella tuntuu olevan asiasta sanottavaa. Mistä elämäntapamuutos sitten koostuu? Se rakentuu kolmesta pienestä suuresta sanasta, joita on hyvä tarkastella erikseen: elämä + tapa + muutos.

Elämä.

Valitettavan usein käy niin, että elämäntapamuutosta lähdetään tekemään tukka putkella muuttamalla ruokailut kertaheitolla ja lisäämällä vino pino treenejä kalenteriin. Tässä tohinassa jää kuitenkin huomioimatta se, mitä kaikkea muuta elämään kuuluu. Elämä on ainakin töitä, koulua ja muita arkirutiineja, lapsia, harrastuksia, läheisiä, sosiaalisia suhteita.

Ystävykset. FitFarmin valmennukset auttavat rakentamaan arjen niin että hyvinvoinnin kasvattamiselle on aikaa.

Jos yrität tehdä elämäntapamuutoksen huomioimatta muuta elämääsi, tuloksena on luultavasti muutos, joka on lyhyt ja komea kuin kanan lento. Tämä ei tarkoita sitä, että muutoksen tekeminen olisi mitenkään mahdotonta, päinvastoin, mutta on ymmärrettävä se, miten kaikki liittyy kaikkeen.

Otetaan esimerkiksi treenit: jos haluat yhtäkkiä sovittaa kalenteriisi kuusi treeniä viikossa, mutta perheen kalenteri on jo valmiiksi täynnä muita menoja, sovittaminen ei onnistu ilman suunnittelua ja ehkä jotain kompromissejakin. Tai, jos perheeseen kuuluu lapsia, joille pitää laittaa päivittäin ruokaa useamman kerran päivässä, äidin ja isän ruokailujen muuttaminen on järkevää tehdä niin, että ainakin osan päivän ruoista voi syödä koko porukalla.


Tapa.

Tavat ohjaavat elämäämme. Olivat ne sitten hyviä tai huonoja, ne vaikuttavat suuresti siihen, millainen kokonaisuudesta muodostuu. Tapojen muuttaminen vaatii toistoja, toistoja ja toistoja, koska ne on sisäänrakennettu käytökseemme niin etteivät ne voi muuttua hetkessä.

Terveellisiä vaihtoehtoja aamupalalle kuten kaurapuuroa, smoothie, pähkinöitä ja hedelmiä. FitFarmin valmennusten ruokavaliot ovat terveellisiä.

Jos tapanasi on aloittaa aamu pelkällä kahvikupilla ja haluat muuttaa tätä tapaa niin, että syötkin ravitsevan aamupalan, vaatii monen monta herätystä, ennen kuin aamupala alkaa kunnolla uppoamaan. Uudet tavat muuttuvat hiljalleen rutiiniksi ja kun lopulta pystyt tekemään asioita rutiininomaisesti miettimättä niitä sen enempää, ne ovat jääneet pysyväksi osaksi arkeasi.


Muutos.

Mies seisoo kallionkielekkeellä ja on innoissaan. Elämäntapamuutos on helppo tehdä FitFarmin osaavan henkilökunnan kanssa.

Muutos voi olla hyvästä tai pahasta, mutta muutosvastaisuus on iskostettu meihin ihmisiin ihmeellisen syvälle. Vaikka ymmärrämme järjen tasolla sen, että jokin tuttu tapa tehdä asiat ei ole meille hyväksi (esimerkiksi sohvalla makaaminen lenkille lähtemisen sijaan), muutosvastarinta pukkaa pintaan siitä huolimatta. Olemme mestareita keksimään tekosyitä ja perustelemaan itsellemme siksi, miksi muutokselle ei ole tarvetta ja suurin este muutoksen tiellä olemmekin usein me itse. Kun huomaat tämän ja seuraat omaa ajatteluasi, pystyt vaikuttamaan siihen ja muutos on mahdollinen!

Kiinnostaako elämäntapamuutoksen tekeminen? Tsekkaa sinulle sopiva valmennus ja lähde mukaan!


LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAA ILMAISIA VINKKEJÄ