Kesän jälkeen akut ovat toisaalta täynnä virtaa, mutta töihin, kouluun ja muuhun arkeen palaaminen voi tuntua tahkealta. Nappaa talteen nämä helpot vinkit jaksamiseen, niin päivä käy pehmeämmin.
 

1)   Syö, syö, syö

Syö 4-5 kertaa päivässä ja panosta ravinnon laatuun. Pidä huoli siitä, että saat jokaisella aterialla proteiinia ja kasviksia tai marjoja. Lisää tähän hiilaria sen mukaan, miten paljon kulutat ja muista hyvät rasvat.



2)   Juo oikeita asioita

Mikään ei voita puhdasta vettä, joten pidä huoli että juot sitä 2-3 litraa päivässä. Jos treenaat tai käy niin hyvin, että sää on lämmin, voit tarvita vettä enemmänkin. LIght-juomia yms. voi nauttia kohtuudella, mutta ne eivät saa muodostaa pääosaa juomisistasi. Alkoholi voi kuulua juhlaan, mutta säännöllisessä käytössä se on todella huono kaveri. Jo pari saunasiideriä vaikuttavat negatiivisesti palautumiseen, uneen, rasvanpolttoon ja mielialaan.

3)   Liiku

Liikunta ei saa olla pakkopullaa, joten etsi ne sellaiset tavat liikkua, joista nautit. Kokeile rohkeasti uutta, ja voit löytää uutta virtaa liikkumiseen. Vaikka liikkumaan lähteminen voi joskus tuntua hankalalta, kiität taatusti itseäsi sen jälkeen.



4)   Nuku

Uni on hyvinvoinnin kannalta kaikkein tärkein juttu. Jos ei nuku riittävästi, mikään ei suju. Kunnioita yöuntasi ja pidä huoli, että saat sitä ainakin 7-9 tuntia yössä. Rauhoita makkari nukkumiselle ja jätä puhelin, tabletti ja muut härpättimet sen ulkopuolelle.

5)   Rakasta

Rakasta elämää, läheisiäsi ja ennen kaikkea itseäsi. Olemme usein itseämme kohtaan todella armottomia, joten muista, että olet itse itsesi paras kaveri. Kohtele siis sekä itseäsi että lähimmäisiäsi lempeästi.


Apua löydät esimerkiksi nettivalmennuksesta! Niissä yhdistyvät helpot ohjeet ruokavalioon ja treeniin, valmentajien apu ja tuki sekä motivaation lähteenä toimiva ryhmähenki! Kurkkaa valmennukset täältä


Haluatko maksaa liikuntaeduilla?