Tuntuuko siltä että arki kaatuu päälle? Pitäisi hoitaa työt, lapset, koira, kotityöt ja samalla vielä pitää huolta omasta hyvinvoinnista. Valitettavasti tässä yhtälössä käy usein niin, että oma hyvinvointi jää asteikossa pahnan pohjimmaiseksi. Tässä muutaman helpon kohdan survival guide, jonka avulla purjehdit arjen puhureissa tasaisemmin.

 

1)   Merkitse kalenteriin omaa aikaa

Hanki seinäkalenteri, johon koko perheen menot on helppo merkitä näkyville. Jos ei pidä varaansa, perheen kalenteri täyttyy hyvin pian kaikkien muiden menoista. Merkitse kalenteriin hyvissä ajoin omat menosi, vaikkeivät ne olisikaan tiettyyn aikaan sidottuja. Kun kalenterissa lukee ”lenkki klo 18”, se toteutuu varmemmin.2)   Käytä hukka-aika hyödyksesi

Etenkin ruuhkavuosia elävien kuulee usein sanovan, että kaikki aika menee lasten harrastuksiin eikä omille jutuille jää aikaa. Sen sijaan, että hengaat pallokentän laidalla tai voimistelusalin kahviossa, ota liikuntavaatteet mukaan ja vie itsesi lenkille lapsen harrastuksen ajaksi. Tai, jos harrastus kestää esim. 1,5h, ehdit hyvin vaikka salillekin vaikka joutuisit siirtymään sinne vähän kauemmas.

 

3)   Pidä puhelin taskussa

Älypuhelimet ovat älyttömiä aikasyöppöjä. Nykyisin puhelimen käteen ottaminen tyhjän hetken tullen tulee automaattisesti. Kun sitten piipahdamme käymään Facessa tai Instassa tai surffaamme uutisia iltapäivälehden sivuilta, aikaa kuluu huomaamatta pidempäänkin. Kokeile pitää puhelin taskussa ja katso uutiset ja kuulumiset vain pari kertaa päivässä. Tekee ihmeitä myös tylsyydensietokyvylle J4)   Huolehdi unesta

Jos päiväsi ovat kiireisiä, yöunesta on helppo tinkiä. Saatamme ottaa omaa aikaa illalla killumalla Netflixin ääressä pitkälle yöhön ja herääminen on aamulla vaikeaa. Yksi yö ei vielä pahaa tee, mutta jatkuva univaje tekee hallaa sekä fyysiselle että henkiselle jaksamiselle. Älä siis tingi yöunista.

 

5)   Elä arkeasi

Muista, että arki on ihmisen parasta aikaa, joten tee siitä mukavaa. Elämä ei voi olla lomien tai eläkepäivien odottelua.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?