Nämä ihanat pääsiäispöydän antimet sopivat mainiosti myös tarkkaa ruokavaliota noudattavan juhlijan lautaselle!
Kuori ja halkaise punasipuli. Irrota sipulin lohkot toisistaan. HOX! Mikäli et pidä raa’an sipulin kirpeydestä, tässä kohtaa kannattaa joko höyryttää sipulilohkoja hetki tai kuullottaa niitä oliiviöljytilkassa hetkinen. Annostele sipulilohkoille cashewkerma ja mäti ja koristele annos tillin lehdillä.
Puhdista parsat ja katko niistä pois puumaiset varret. Pilko parsat noin sentin mittaisiksi pätkiksi. Kuumenna 1,5 litraa vettä, mausta se suolalla ja keitä parsat siinä kypsiksi n. 3 minuuttia. Nostele parsanpalat sivuun odottamaan ja murenna keitinveteen liemikuutiot.
Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuullota sipulia pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää sitten mukaan pannulle kuiva riisi ja kuullota pari minuuttia lisää. Sekoita sillä aikaa valkoviinietikka 2 dl kylmää vettä ja kaada se sitten pannulle riisin ja sipulin kaveriksi. Kun neste on haihtunut, kaada pannulle muutama desi liemikuutioilla maustettua parsankeitinvettä ja sekoita kevyesti. Ja kun neste on haihtunut, kaada pannulle muutama desi lisää ja sekoita kevyesti. Toista niin kauan, että kaikki liemi on käytetty ja riisi pannulla kypsää.
Mausta kypsä risotto raastetulla sitruunankuorella ja mustapippurilla. Jaa annos kuuteen osaan ja nauti paistetun kanan tai vaikkapa karitsan kaverina
Keitä kananmunat kypsiksi. Jäähdytä munat. Kuori ja halkaise munat ja poista keltuaiset. Kuori ja silppua punasipuli. Pilko lohisiivut pieniksi paloiksi. Sekoita sipulisilppu, lohi ja rahka ja mausta seos tillillä, sitruunapippurilla ja suolalla. Täytä kananmunan puolikkaiden kolot seoksella ja nauti alkupaloina pääsiäisaterialla.
Tarvitset paistomittarin ja sanomalehden!
Laita uuni lämpenemään 150°C. Paista lihapalan kaikki pinnat ruskeiksi kuivalla paistinpannulla (n. ½ minuuttia per puoli). Laita paisti uunivuokaan ja pistä paistomittari sen paksuimpaan kohtaan. Laita paisti 150-asteiseen uuniin niin pitkäksi aikaa, että paistimittari kertoo sen sisälämpötilan olevan 54°C. Ota paisti uunista ja aseta se leivinpaperille. Suolaa ja pippuroi paistin pinta, kääri se leivinpaperiin ja sitten sanomalehden sivuihin yksi tai kaksi sivua kerrallaan puolikkaan Aamulehden verran. Anna paistin vetäytyä sanomalehtikääreessään huoneenlämmössä muutama tunti. Leikkaa sitten paisti ohuiksi siivuiksi. Noin 75-80 g valmista paahtopaistia vastaa 100g raakaa lihaa. Samalla ohjeella voi valmistaa isommankin lihan kerralla.
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Välttämättä ei tarvitse lämmittää, mutta kastike kestää maltillisen lämmittämisenkin kyllä (mikro tai mietolämpö kattilassa). Annoksesta tekee täydellisen ruokavaliosi mukainen määrä keitettyä riisiä, höyrytettyä parsakaalia ja pannulla 1 tl oliiviöljyssä karamellisoituja sipulirenkaita.
Paloittele puhdistetut parsat, joista puumaiset varret on katkottu pois. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna oliiviöljytilkka kattilassa ja kuullota sipulia siinä puolella lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää sitten parsapalat ja mittaa kattilaan vesi sekä kasvisliemikuutio murennettuna. Keitä muutama minuutti niin, että parsapalat kypsyvät. Nappaa muutama nuppu keiton koristeeksi. Kaada 2 dl keitinvettä pois. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää mukaan cashewkerma ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.
Meidän valmennuksissa syödään terveellistä ja monipuolista ruokaa. Jos haluat päästä kuntoon pelkästään ruokavalion avulla, niin katso ravintovalmennukset!
Kaikki reseptit on laatinut Eeva-Maria Lisko.