Tortillapitsa

  • 2 kpl isoa tai 3 kpl pientä täysjyvä tortillapohjaa
  • 2 dl keitettyjä tai säilöttyjä kikherneitä
  • 50 g herkkusieniä
  • 50 g kirsikkatomaatteja
  • 30 g oliiveja
  • 30 g cashew pähkinöitä
  • 200 g tomaattimurskaa
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ripaus pippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • sopivasti rucolaa

Valmistat tortillapitsan näin:

Murskaa pähkinät morttelissa tai kulhossa. Lisää joukkoon suola, pippuri ja chili, sekoita ja laita pannu lämpenemään tasolle 3-4. Pilko valkosipuli. Kun pannu on kuumentunut, lisää 1 tl oliiviöljyä ja lisää valkosipuli. Sekoita n. 30 sekuntia (varo ettet polta valkosipulia) ja lisää pähkinä-mausteseos, sekoita vielä 30 sekuntia.

Ota pannu pois levyltä ja lisää 2 rkl vettä, sekoita ja lisää tomaattimurska, oregano ja omenaviinietikka. Sekoita ja laita takaisin kuumalle liedelle. Anna kastikkeen kiehahtaa ja ota pannu pois liedeltä. Anna kastikkeen vähän jäähtyä ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Valmistele kikherneet ja oliivit. Puhdista ja pilko herkkusienet 3-4 osaan, pilko tomaatit 2-3 osaan. Laita tortillapohjat uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä pitsakastike tasaisesti leivän päälle niin, että reunoihin jää n. 1,5 cm reunat.

Lisää herkkusienet, kikherneet, tomaatit ja oliivit. Laita uuniin keskitasolle n. 15 minuutiksi. Ota pitsa uunista ja anna hetken levähtää ja jäähtyä. Lisää rucola, ripaus suolaa, pippuria ja hieman oliiviöljyä. Nauti!

Tämä resepti on osa VEGE-valmennusta, joka sisältää 26 vegaaniruokavalioon sopivaa reseptiä. Saat valmiit vege-reseptit päivän jokaiselle aterialle neljän viikon ajan. 

Valmennukseen kuuluu neljä eri reseptikokonaisuutta: treenaaville miehille, ei-treenaaville miehille, treenaaville naisille ja ei-treenaaville naisille. 



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?