Kananugetit

Oletko koskaan kokeillut valmistaa kananugetteja itse? Tällä reseptillä pääset kokeilemaan terveellisempien kananugettien valmistusta itse. 

Kananugetit

  • kananfileitä
  • munanvalkuaista
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • curryjauhetta
  • pankojauhoja (japanilaiset korppujauhot, joiden valmistamiseen ei ole käytetty rasvaa)
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmista kananugetit näin:

Laita uunilämpenemään 250’C, mikäli paistat nugetit uunissa.

Leikkaa kananfileet kanttiinsa tuuman kokoisiksi paloiksi (n. 25 palaa).

Mittaa yhteen kuppiin vehnäjauhot ja mausteet, toiseen kuppiin munanvalkuaiset ja kolmanteen pankojauhot. Sekoita vehnäjauhot ja mausteet hyvin ja nostele kanapalat sekaan. Pyörittele palaset kunnolla jauhoihin.

Mikäli paistat nugetit pannulla, laita paistinpannu ja öljy siinä kuumenemaan. Laske lämpötila kahteen kolmannesta (asteikolla 0-9 ehkä 6-7). Öljy on valmis, kun kanapalan kulmaa siinä dippaamalla paistoritinä alkaa heti kuulua.

Nostele puolet kanapaloista kananmunanvalkuaiseen ja pyöräytä kauttaaltaan munaan ja nosta palat aavistuksen valuttaen sitten pankojauhoihin. Pyöräytä muru kanapalojen pintaan ja nostele palat pannulle öljyyn tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Jos paistat nugetit uunissa, on paistoaika 20 minuuttia 250’C, puolessa välissä nugetit voi kääntää, jos haluaa.

Jos paistat nugetit pannulla, paista kanapaloja puoleltaan minuutti-kaksi niin että ne saavat kullanruskean pinnan, käännä. Valvo, etteivät nugetit tummene liian nopeasti, pienennä lämpöä tarvittaessa. Ole maltillinen.

Nosta valmiit nugetit öljystä kaksinkerroin käännetyn talouspaperin päälle valumaan hetkeksi. Pyöräytä loput jauhoissa olevat kanapalat munanvalkuaisessa ja pankojauhoissa ja paista samassa öljyssä edellisten tapaan.

Jaa nugetit viiteen osaan ja nauti annos porkkana- ja kurkkutikkujen ja kukkakaalinuppujen kanssa.

Resepti sopii esimerkiksi Superdieetti®-valmennuksen ruokavalioon ja sen laati meille Eeva-Maria Lisko. Haluatko maksaa liikuntaeduilla?