30.09.2022 1 min lukuaika

Helppo ja herkullinen rahkamustikkapiirakka

Ainekset:

Pohja:

  • 2 dl kaurajauhoa tai kaurahiutaleita jauhettuna
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 4 rkl erytritolia (esim. Karppisokeri) tai steviaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 1 - 1,5 dl mustikoita
  • 100-125 g (½ purkkia) maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl erytritolia (esim. Karppisokeri) tai steviaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • (1 - 2 tl perunajauhoa)

Valmistusohje:

Voitele piirakkavuoka pienellä tilkalla rypsiöljyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rypsiöljy sekä kananmuna. Painele taikina kostutetuin käsin piirakkavuoan pohjalle. Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Erityisesti mikäli käytät pakastemustikoita, niin sekoita hieman perunajauhoa joukkoon, jottei pohja vetisty.

Sekoita kulhossa maitorahka, muna sekä erytritoli ja vaniljajauhe keskenään ja kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 min. Nauti mustikkapiirakka tuoreen kahvin tai teen kanssa!

Tämän reseptin sinulle laati valmentajamme Marleena.

Testaa myös tätä huippusuosittua reseptiä: Frozen-rahka


Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.