Ainekset:

  • 250 g pehmeää maitorahkaa
  • 1 rkl steviaa
  • 1 tl appelsiininkuorta raastettuna
  • 100 g marjoja (tuoreita tai pakastettuja)
  • 15 g cashewpähkinää

Valmistusohje:

Sekoita stevia ja appelsiinin kuori maitorahkaan ja levitä maustettu rahka leivinpaperilla vuorattuun vuokaan sentin-puolentoista kerrokseksi.

Pilko marjat ja lisää rahkan päälle, murskaa cashewpähkinöitä kevyesti pöytää vasten ja ripottele muruset marjojen päälle. Paina koko komeutta kädellä tai lusikalla kevyesti niin, että marjat ja pähkinät uppoavat rahkaan.

Laita vuoka pakkaseen vähintään pariksi tunniksi niin, että rahkalevy jäätyy.

Nosta jäätynyt levy leikkuulaudan päälle ja leikkaa palasiksi. Nauti välipalana pahimpaan jäätelönhimoon. Säilyy pakastimessa useamman päivän.

Tämän reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko.

Lue myös: Herkulliset banaanipannukakut -resepti.

 



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?