Teriyakilohi (4 annosta)

Tarvitset Teriyakilohi-annoksia varten:

  • 400 g lohifileetä
  • 1dl soijakastiketta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl vettä
  • 1 rkl steviaa
  • 1 limen mehu (n. 3 rkl)
  • 1 punainen chili
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Valmista teriyakilohi näin:

Laita uuni lämpenemään 200°C. Leikkaa lohifilee 100 g annospaloiksi ja asettele ne sen verran pieneen uunivuokaan, että ne ovat vuoassa tiiviisti. Voit leikata nahan pois tässä vaiheessa tai poistaa sen vasta valmiista kalasta ennen annoksen kokoamista.

Mittaa soijakastike, valkoviinietikka, vesi ja stevia pieneen kattilaan ja kiehauta nopeasti. Purista limen mehu, raasta kuorittu inkivääri ja lisää hienonnettu chili keittämisen jälkeen kastikkeeseen. Sekoita ja kaada lohipalojen päälle uunivuokaan.

Paista uunissa 200°C noin 20 minuuttia. Nauti pitkiksi suikaleiksi raastetun kesäkurpitsan kanssa, jos ruokavalioosi ei kuulu nuudelia tai riisiä.

Resepti sopii erinomaisesti esimerkiksi SUPERIDIEETTI®-valmennukseen. Valmennuksen aikana syödään ihan normaalia mutta terveellistä arkiruokaa.  Reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko.



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?