30 min
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan tai tee mukariisi (raasta kukkakaali karkeaksi riisiksi). Sekoita valkoviinietikka, erytritoli ja suola yhteen ja mausta seoksella haluamasi riisi. Annostele riisi kahdelle syvälle lautaselle.
Siivuta lohi. Kuori ja suikaloi porkkana. Pilko kurkku. Halkaise avokado, poista kivi. Irrota hedelmäliha kuorestaan lusikan avulla ja leikkaa pehmeä avokadonliha siivuiksi. Silppua kevätsipuli ja pala merileväarkkia. Kokoa annokset riisin päälle syville lautasille, ripottele seesaminsiemeniä koristeeksi.
Tarjoile annos wasabin ja ponzu-kastikkeen kanssa.
Purista sitruunasta mehu. Mittaa mukaan soijakastike, erytritoli ja vesi. Sekoita. Raasta kastikkeeseen vielä inkivääri ja silppua kevätsipuli. Anna maustua hetkisen.
Reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko
Tämä resepti sopii erinomaisesti esimerkiksi meidän SUPERDIEETTI®-valmennuksen ruokavalioon.