Helppo Sushibowl eli Sushikulho (2 annosta)

30 min

Ainekset: 

  • sushiriisiä
  • valkoviinietikkaa
  • erytritolia
  • suolaa
  • porkkanaa
  • kurkkua
  • avocado
  • lohta kylmäsavuna, graavina tai raakana
  • muutama lehti jääsalaattia tai babypinaattia
  • 1kevätsipulia
  • seesaminsiemeniä
  • merilevää
  • wasabia
  • Ponzu-kastiketta (ohje alla)

Valmistus:

Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan tai tee mukariisi (raasta kukkakaali karkeaksi riisiksi). Sekoita valkoviinietikka, erytritoli ja suola yhteen ja mausta seoksella haluamasi riisi. Annostele riisi kahdelle syvälle lautaselle.

Siivuta lohi. Kuori ja suikaloi porkkana. Pilko kurkku. Halkaise avokado, poista kivi. Irrota hedelmäliha kuorestaan lusikan avulla ja leikkaa pehmeä avokadonliha siivuiksi. Silppua kevätsipuli ja pala merileväarkkia. Kokoa annokset riisin päälle syville lautasille, ripottele seesaminsiemeniä koristeeksi. 

Tarjoile annos wasabin ja ponzu-kastikkeen kanssa.

Ponzu-kastike

  • sitruunamehua
  • soijakastiketta
  • vettä
  • silputtua kevätsipulia
  • tuoretta inkivääriä raastettuna
  • erytritolia

Purista sitruunasta mehu. Mittaa mukaan soijakastike, erytritoli ja vesi. Sekoita. Raasta kastikkeeseen vielä inkivääri ja silppua kevätsipuli. Anna maustua hetkisen.

Reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko

Tämä resepti sopii erinomaisesti esimerkiksi meidän SUPERDIEETTI®-valmennuksen ruokavalioon. 



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?