Laita uuni lämpenemään 200’C. Kuumenna oliiviöljy uunin kestävässä kattilassa/padassa hellalla. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää sitten jauheliha ja paista kypsähköksi. Mittaa mukaan juustoa ja tortillalettuja lukuun ottamatta kaikki muut ainekset ja sekoita.
Raasta juusto ja ripottele se pataruoan päälle. Laita pata uunin keskitasolle ilman kantta vartiksi. Paista sillä aikaa täysjyvätortillaletut pannulla rapeiksi ja leikkaa rapeat letut suupalan kokoisiksi ”dippikauhoiksi”. Nosta sitten pata alustan päälle pöytään ja pyydä perhe syömään. Kauhokaa pizzaisen maukasta pataa dippipaloilla vaikka suoraan padasta, ei tule tiskiä lautastenkaan vertaa.
Resepti sopii esimerkiksi FITMAMA®-valmennuksen ruokavalioon ja sen on laatinut Eeva-Maria Lisko.