Kesäkurpitsalasagne

TOMAATTIKASTIKE - tarvitset seuraavat ainekset:

  • sipulia
  • valkosipulia
  • sokerittomia tölkkitomaatteja tai tomaattimurskaa
  • rouhaus mustapippuria
  • suolaa
  • steviaa
  • tuoreita tai kuivattuja yrttejä (basilika, timjami, oregano)

Valmista tomaattikastike näin: 

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä miedolla lämmöllä kattilassa muutama minuutti. Lisää sitten mukaan tölkkitomaatit/tomaattimurska, stevia, suola ja mustapippuri ja keitä kastiketta kokoon puolisen tuntia ilman kantta miedolla lämmöllä. Silppua sitten tuoreet yrtit ja lisää ne lopuksi kastikkeeseen.

KESÄKURPITSALASAGNE - tarvitset seuraavat ainekset:

  • kesäkurpitsaa
  • Polar 5% -juustoa 
  • naudan vähärasvaista jauhelihaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmista lasagne näin:

Laita uuni lämpenemään 225’C ja tee ensin tomaattikastike. Kastikkeen keittyessä leikkaa kesäkurpitsasta kannat pois ja leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi pitkiksi siivuiksi ja mausta siivut suolalla ja mustapippurilla. Paista jauheliha ja raasta Polar 5% -juusto.

Sivele noin litran vetoinen korkeareunainen uunivuoka oliiviöljyllä ja kasaa lasagne siihen: Ensin kerros kesäkurpitsasiivuja, sitten puolet tomaattikastikkeesta, puolet jauhelihasta ja ohuelti juustoraastetta. Sitten kerros kesäkurpitsasiivuja, loput tomaattikastikkeesta, loput jauhelihasta ja ohuelti juustoraastetta. Asettele päällimmäiseksi vuokaan loput kesäkurpitsasiivut sekä loppu juustoraaste.

Paista kesäkurpitsalasagnea uunin keskitasolla 225’C noin 20 minuuttia niin, että kerrokset muhivat ja pinta saa aavistuksen väriä. Anna valmiin lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Jaa vuoka kolmeen osaan ja nauti. 

Reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko. 

Superdieetti®-valmennuksessa syödään ihan tavallista mutta terveellistä arkiruokaa. Lähde sinäkin mukaan valmennukseen!



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?