16.06.2021 1 min lukuaika

Pikkelöity punakaali (2 annosta)

Pikkelöity punakaali lasipurkissa

 

Ainekset:

  • 400 g punakaalta
  • 1 litra vettä
  • 1 rkl suolaa (kukkurallinen)
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 isoa valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 dl kevätsipulia silputtuna
  • ½ punainen chili
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl kalakastiketta (jos ei ole, laita tämän verran lisää soijaa)
  • ½ rkl steviaa

Valmistusohje:

Raasta punakaali kulhoon. Mittaa kattilaan suola ja vesi, kiehauta ja kaada kaalisuikaleiden päälle 10 minuutiksi. Kaada sitten suolavesi pois, huuhtele kaali kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.

Silppua kevätsipuli ja chili, raasta inkivääri, kuori ja murskaa valkosipulinkynnet valutetun punakaalin joukkoon, sekoita ja kauho puhtaaseen kannelliseen purkkiin/rasiaan. Sekoita soija, etikka, kalakastike, sitruunamehu ja stevia yhteen ja kaada punakaaliseoksen päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen nauttimista.

Resepti sopii useimpien valmennustemme ruokavalioihin ja sen on meille laatinut Eeva-Maria Lisko.

Katso myös: Fit-versio Hanna Gullichsenin itkukanasta


Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!