Laita uuni lämpenemään 225’C.
Halkaise sienet ja raavi ne haarukalla pitkittäissuunnassa suikaleiksi. Levitä suikaleet leivinpaperoidulle uunipellille, pirskota päälle oliiviöljy ja paahda 225’C-asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia. Sekoita välillä, etteivät suikaleet pala kiinni paperiin.
Tee sillä aikaa kastike. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan, sekoita ja keitä kuplien 5 minuuttia. Nosta halutessasi valkosipulit pois valmiista kastikkeesta.
Valmista minuuttipaahtoleivät. Mittaa ainekset neliönmalliseen pakasterasiaan ja sekoita kunnolla. Paista mikrossa 1 minuutti täydellä teholla (tarkista kypsyys keskeltä puutikulla, lisää paistoaikaa 15 sekuntia, jos tuntuu löysältä). Kumoa leipä rasiasta leikkuulaudalle, jäähdytä ja halkaise. Yhteen hotdogiin käytetään puolikas paahtoleipää.
Sekoita kastike uunista tulleeseen nyhtösieneen. Kokoa hotdogit: Levitä paahtoleivän puolikkaalle ruokalusikallinen majoneesia, hyppysellinen kaalisuikaletta, muutama tuore pinaatinlehti ja nyhtösientä. Taita leipä kiinni hotdogiksi. Viimeistele annos kevätsipulisilpulla ja tuoreella korianterilla.
Reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko.
Tämä resepti sopii osaksi KETO-valmennustemme ruokavalioita. Katso seuraava KETO49®-lähtö ja tule mukaan ketoilemaan!