21.12.2020 1 min lukuaika

Riisipuuro ja jouluinen hedelmäkiisseli

Riisipuuro ainekset:

  • 2 dl riisipuuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 1 l makeuttamatonta mantelimaitoa
  • suolaa

 Hedelmäkiisseli ainekset:

  • 0,75l appelsiinimehua
  • 2 persimonia
  • 1 omena
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 kokonaista kanelitankoa
  • (2 rl jauhemaista steviaa)
  • 1,5 rl perunajauhoja ja 0,5 dl vettä

 

VINKKI - Jos haluat syödä riisipuuron rusinasopan kanssa, siihen löytyy myös herkullinen resepti!

Lisää kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon riisi ja sekoittele kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää mantelimaito joukkoon pikkuhiljaa. Anna kiehua kannen alla n. 40 min välillä sekoitellen. Mausta valmis puuro suolalla.

Lisää toiseen kattilaan appelsiinimehu, kuoritut ja pilkotut hedelmät, sitruunan kuori sekä mehu, kanelitangot ja halutessasi makeutusainetta. Anna kiehua n. 10-15 minuuttia, kunnes hedelmät ovat sopivasti pehmenneet (älä anna mennä soseeksi asti).

Nosta reikäkauhalla hedelmät ja kanelitangot pois kattilasta tarjoiluastiaan (voit halutessasi poistaa kanelitangot tässä vaiheessa). Sekoita vesitilkkaan perunajauho ja lisää seos kattilaan ohuena norona koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa, mutta älä keitä kauempaa. Kaada valmis kiisseli tarjoiluastiaan hedelmien päälle. Tarjoa riisipuuro ja hedelmäkiisseli esimerkiksi raejuuston kera.

Reseptin on laatinut Anna Välimäki.

Nämä ihanat jouluisat reseptit eivät ole vain herkullisia, vaan myös terveellisiä. Joulureseptit sopivat useimpien valmennustemme ruokavalioihin. Käy kurkkaamassa kattava valmennusvalikoimamme ja lähde mukaan!


Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!