Nämä reseptit sopivat esimerkiksi tämän valmennuksen ruokavalioon:
Helpot grillireseptit maistuvat koko perheelle!
Kesä on saapunut ja grillit käyvät kuumina. Grillissä voi valmistaa monenlaisia herkkuja perinteisten makkaroiden, pihvien ja kasvisten lisäksi. Jos kaipaat uusia ideoita grillailuun, tässä on kolme grilliruoka-reseptiä, jotka sopivat myös usean valmennuksemme ruokavalioon. Nappaa grilliruoka-reseptit talteen ja kokeile jo tänään!
Colaribs (4 annosta):
Ainekset:
- 2 riviä vähärasvaisia porsaan ribsejä (á 400g > luita n. 200g)
- 2 litraa vettä
- 2 lihaliemikuutiota
Colamarinadi
- 1½ dl Coca-Cola Zeroa
- ½ dl sokeritonta tomaattipyreetä (esim. Mutti)
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 3 kynttä valkosipulia
- ½ sitruunan mehu
- 3 rkl soijaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl steviaa
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
Valmistat colaribsit näin:
Taivuta ribsirivit isoon kattilaan, mittaa mukaan vesi ja lihaliemikuutiot.
Keitä vesi kiehuvaksi ja hauduta ribsejä sen jälkeen miedolla lämmöllä tunti.
Mittaa kaikki ainekset suurehkoon kannelliseen rasiaan ja sekoita.
Nosta keitetyt ribsirivit kattilasta marinadiin, sulje kansi ja ravista. Anna
marinoitua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluummin vaikka yön
yli seuraavaan päivään. Grillaa ribsirivejä grillistä ja lämpötilasta riippuen
parisenkymmentä minuuttia vähän väliä käännellen ja rasiaan jääneellä
marinadilla koko ajan valellen. Jaa ribsirivit puoleksi ja nauti!
Yakitori (4 annosta):
Ainekset:
- 400 g broilerin sisäfileitä / fileitä
- 8 puista grillitikkua
Tare-kastike:
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 salottisipuli
- peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
- 1½ dl kanalientä
- ½ dl riisiviinietikkaa
- ½ dl soijakastiketta
- 1 rkl steviaa
- rouhaus mustapippuria
Valmista Yakitori näin:
Kuori ja pilko valkosipuli, sipuli ja inkivääri ja laita ne kattilaan kaikkien muiden ainesten kanssa. Keitä hiljaisella poreilulla n. 30 minuuttia, kunnes kastike on tiivistynyt puoleen alkuperäisestä. Siivilöi kastike. Kastikkeen voi tehdä ennalta jo valmiiksi vaikka edellisenä päivänä.
Laita grillitikut veteen likoamaan hyvissä ajoin niin, että ne ovat läpeensä märkiä siinä vaiheessa, kun aloitat grillaamisen. Muuten ne mustuvat ja palavat. Jos käytät kanafileitä, siivuta ne kolmeen osaan. Jos broilerin sisäfileitä, niille ei tarvitse tehdä mitään. Pujota filepalat puistiin grillitikkuihin ja valele kauttaaltaan tare-kastikkeella. Paista vartaat grillissä, pannulla tai uunissa grillivastuksen alla kypsäksi. Voit valella vartaita kesken tare-kastikkeella kesken grillauksen ja
uudestaan vielä valmiina.
Nauti yakitorit vaikkapa japanilaistyylisen salaatin kanssa: oman maun
mukaan valkokaalta, kiinankaalta, retiisiä, porkkanaa, paprikaa, korianteria, kevätsipulia suikaleiksi.
Kanavartaisiin ei ole käytetty öljyä, joten salaattiin voi tehdä japanilaistyylisen vinegretten soijakastikkeesta, riisiviinietikasta, steviasta ja ruokalusikallisesta seesamiöljyä. Loppu tare-kastikkeesta käy hyvin salaatille myös.
Katso myös: Vihreä rapuburgeri
Ananassalsa
Ainekset:
- tuoretta ananasta
- punasipulia
- kirsikkatomaatteja
- tuore chiliä
- limen mehua
- tuoretta korianteria
- suolaa
Valmistat ananassalsan näin:
Pilko ananas, tomaatit, chili ja punasipuli pieneksi ja lisää joukkoon
limenmehu, tuore korianterisilppu ja hieman suolaa. Sekoita hyvin ja anna maustua
hetki. Nauti grillatun lihan ja kasvisten kera!
Reseptit sopivat esimerkiksi SUPERDIEETTI®-valmennuksen ruokavalioon. Reseptit on laatinut Eeva-Maria Lisko.
Verkkovalmennus on edullinen ja loistava tapa kasvattaa omaa hyvinvointia. Fitfarmilta löydät Suomen laajimman ja laadukkaimman valikoiman verkkovalmennuksia, joissa sinua valmentajaa oikea valmentaja!
Mikä verkkovalmennuksista sopisi sinun tarpeisiisi? Kokeile alla olevaa Valmennusvalitsinta!