Olen matkannut läpi useiden valmennusten, mutta viime aikoina sydämeni on vienyt Elämäntapa-valmennus. Osallistuin tähän valmennukseen kolmesti peräkkäin, sillä kun viimein päätin tehdä elämäntapamuutoksen, halusin antaa itselleni aikaa opetella rauhassa ja tehdä asiat perusteellisesti.

Viime vuosina tunsin, että olin menettänyt yhteyden itseeni, sekä fyysisesti että henkisesti. Lähestyessäni viisikymppisiä mietin, kuinka voisin kääntää suuntani. Ymmärsin, että en pystyisi tekemään muutosta yksin. Selatessani erilaisia valmennusvaihtoehtoja, silmiini osui Elämäntapavalmennus. Se tuntui oikealta valinnalta minulle. En etsinyt tiukkaa dieettiä tai kalorilaskentaa, vaan kaipasin rennompaa otetta. Tämä valmennus vastasi juuri tuohon tarpeeseen.

Ensimmäinen valmennusjakso oli enemmän tutustumista ja harjoittelua. Toisen jakson aikana lisäsin lihaskuntoharjoituksia rutiiniini ja intoilin siitä suuresti. Noudatin valmennuksen ruokaohjeita ja huomasin nopeita muutoksia. Ennen kaikkea tunsin yleisen energiatasoni kohoavan. Työssäni, joka on henkisesti raskasta, aloin huomata parempaa keskittymistä ja vähemmän stressiä. Unenlaatu parani ja fyysinen jaksaminen vahvistui. Lokakuusta 2022 kesäkuuhun 2023 pudotin painoani 9,5 kg, vaikka en keskittynyt laihtumiseen, vaan terveyteeni. Tämä painonpudotus oli ikään kuin bonusta.

Erityisesti arvostin valmentajan videomateriaalia, joka keskittyi henkiseen hyvinvointiin. Aloin innolla odottaa jokaista uutta videota. Myös reseptien info-videot olivat opettavaisia ja antoivat käytännöllisiä vinkkejä. Lihaskuntotreenivideot olivat erittäin informatiivisia, ja ne auttoivat minua ymmärtämään oikeat tekniikat. Suurin oivallukseni oli ymmärtää, ettei kaikkea tarvitse tehdä voimalla. Esimerkiksi nousujohteinen treeni vaatii myös kunnon palautumisaikaa, ei pelkästään yksittäisiä lepopäiviä. Opin arvostamaan palautumista uudella tavalla. 

Olen todella tyytyväinen, että lähdin valmennukseen mukaan ja voisin sanoa, että elämäntapavalmennus on loppuelämäni uusi alku.

TUTUSTU ELÄMÄNTAPAVALMENNUKSEEN Haluatko maksaa liikuntaeduilla?