Pyysimme SPORT™-valmennuksessa mukana olleilta  hieman palautetta valmennuksesta. Lue ja inspiroidu! 

Elämä muuttui FitFarmin avulla

"Elämässäni on tapahtunut niin paljon kaikkea hyvää sen jälkeen, kun kohta kaksi vuotta sitten hyppäsin Fitfarmin matkaan mukaan. Ja paljon on toki vielä saavuttamatta. Olen oppinut arvostamaan itseäni ja tekemisiäni enemmän, luottamaan tavoitteesiini ja unelmiini.

Vaikka nautin siitä, että minulla on tarkat ohjeet ja ruokamäärät, enkä kärsi ruokien punnitsemisesta, osaan silti koostaa ruokani oikein ilman puntaria esim. lomilla. Nukun niin paljon paremmin ja jaksan enemmän. Olen positiivisempi ja nauran paljon. Haluan nykyään viettää aikaa niiden ihmisten kanssa, jotka tuottavat minulle iloa, eikä mua kiinnosta, mitä joku musta tai elämäntavoistani ajattelee. Alkoholi on jäänyt oikeastaan kokonaan pois elämästäni, mutta kyllä mä välillä juhlin ystävien kanssa ja herkuttelenkin. Eikä tule huonoa omaatuntoa, kun voi luottaa, että kokonaisuus pelittää. 

Tuntuu, että näiden valmennuksien myötä olen saanut elämäni takaisin. Oikein odotan, että pääsen tekemään pitkiä kävelylenkkejä kevätaamuina, kun saan polveni leikkausten jälkeen kuntoon. Terveellisillä elämäntavoilla yritän itse tehdä parhaani sen eteen, ettei rintasyöpäni koskaan uusisi. Ja onhan se pakko myöntää, että näytän hiton paljon paremmalta - 40 kg kevyempänä!!"

Nainen ja mies lyövät kättä onnistuneen salitreenin jälkeen. FitFarmin SPORT™-valmennus on yhteisöllinen ja onnistumisiin tähtäävä verkkovalmennus, jossa on tehokkaat kunto-ohjelmat naisille ja miehille.

Ensimmäinen SPORT™-valmennus toi muutoksia elämään

"Eka sportti. Paino tippunut 8kg. Paino nyt himpun alle 100kg. Tärkein juttu itelle ollut se että pitää syödä säännöllisesti ja tarpeeksi. Sen oppimiseen tämä valmennus on ollut todella tarpeeseen. Vähän aloitin taas salilla käyntiä mikä on ollut itselle vuosia niiiin vastenmielistä. Hyvä on ollut. Nyt pidän taukoa näistä ja koitan selvitä itekseni. Pitää sitten ehkä keväällä katsoa uudestaan jos tarvetta. Liikun paljon työmatkoja pyörällä ja siitä huolimatta paino on vain noussut. Nyt sain sen laskemaan. Vahva suositus niille jotka jojoilee painon kanssa. Herra 47."

"Eka Sportti: saanut paljon tasapainoisemman elämän ja vähän alkaa kiinteytymään. Reverse ruokavalio on ollut varsin hyvä. Positiivista kehitystä on ollut se, että lantiolta -4cm ja -11 cm vyötäröstä ja se, että oon uskaltanut lisätä runsaasti painoa salilla ja huomasin että homma toimii. Valmennus saanut myös ruuan sulatuksen toimimaan tehokkaasti ja lisännyt omaa armollisuutta ja joustavuutta. Ihan kymppi valmennus, toki en esimerkiksi nyrkkeily treenejä ehtinyt edes katsoa läpi."

"Eka sportti takana, jonka käytin syömisen opetteluun - ja olikin aika totaalinen ruokaremontti.  tulokset pelkästään positiivisia: -7kg, uusia ruokia ja makuja, järkevyyttä ruokaostoksiin, kokkailuintoa, sekä hurjasti lisää energiaa joka jakaantuu tasaisesti koko päivälle. Nyt hyvällä fiiliksellä uuteen sporttiin, jossa tavoitteena ensinnäkin aikatauluttaa viikkoon säännölliset ajat liikunnalle ja aloittaa salitreenit."

SPORT™-valmennuksen avulla kroppa alkaa toimimaan 

"Kaksi sporttia takana. Viimeisen 10 vkon aikana alipalautunut kroppa saatu totaali levon, ylläpito sapuskojen ja maltillisen treeneihin paluun myötä toimimaan. Kroppa ottaa vastaan treeniä, eikä mene heti hirveeseen jumiin. Myös hieronnat ja liikkuvuus treenit alkavat tuottaa tulosta, mikä näkyy selvästi salilla parantuneina liikelaajuuksina.

Nukun paremmin. Vatsa on rauhoittunut. Rytmihäiriöt, hikoilu kohtaukset jne jne ovat enää muisto vain. Ylläpito ruuat ja vähät treenit -> paino ei ole silti noussut ja muutakin on syöty mitä papereissa lukee. Ruokavalio taas asteen verran monipuolisempi (parsakaali päässyt lautaselle).

Ei ahdistusta siitä, että muut treenaa ja kehittyy, samalla kun itse vaan lepää -> eli ymmärrys siitä mitä tehdään ja miksi tehdään, kiitos Koistisen paatosten. Olen myös itse oppinut järkeilemään miten omat treenit kannattaa viedä eteenpäin. Ekaa kertaa ikinä miulla on tavoitteet kahden vuoden päähän ja myös jonkin sortin suunnitelma, että miten sinne pääsen. Sportti jatkuu, mie oon niiiiiin liekeissä."

Oikeanlaisen ruokavalion oppiminen on ollut huikea muutos

"Olen oppinut syömään riittävästi oikeaa ruokaa. Maastaveto - maksimi noussut 20 kilolla. Alussa meni 1 leuka, nyt 3. Kehonkoostumus on muuttunut tiiviimmäksi ylläpidon ruoilla."

Terveellinen ruoka-annos, jossa on grillattua kanaa ja kasviksia. FitFarmin SPORT™-valmennuksen ruokavalio on terveellinen.

"Mä olen oppinut syömään oikeanlaista ruokaa oikeassa rytmissä, oikeita määriä, ja miettimään kulutusta kokonaiskuormituksen kautta :D Työ + urheilu + kotihommat + vapaa-ajan touhut + lepo. Olen aina ollut kyllä hyvä syömään, mutta olen mennyt aina ääripäistä toiseen, eli joko on tai sitten off. Ensin olen mennyt työviikon pelkällä kahvilla, ja sitten myöhään illalla kovassa nälässä pistellyt menemään mitä vain, ja kuinka paljon vain. Viikonloppuina on mennyt rasvaista ruokaa kompensaationa ja palkintona viikon kituutukselle. Rytmi on ennen ollut väärä ja ns. juhlaruokaa on mennyt myös arkipäivinä.

Olen oppinut jälleen syömään hiilareita usean vuoden hiilarittomuuden jälkeen. Matias, sun maalaisjärkinen down to earth esitystapasi on vakuuttanut mut kerta toisensa jälkeen ravitsemuksen yksinkertaisuudesta, ja olen oppinut ymmärtämään ravinnon/kulutuksen lainalaisuuksia, ja Sportilla olen oppinut kunnioittamaan kehoani ja mieltäni, vartioimaan lepoaikojani, ja huoltamaan itseäni vähän kuin autoa: mitä kone tarvitsee pelittääkseen optimaalisesti: polttoainetta (ruoka ja juoma) sekä täsmällistä huoltoa (uni ja treenit) tasaisin väliajoin, kulloisenkin ajankohdan sen hetkiseen kulutukseen täsmästi suhteutettuna. 

Oikea ateriarytmi on tehnyt mun arjesta tasaisempaa, tehnyt minusta henkisesti vahvemman ja sitä kautta minusta on tullut parempi painonnostaja, työntekijä, ystävä ja ehdottomasti myös kovakuntoisempi, kuin mitä olen viimeiseen kymmeneen vuoteen ollut. Mun elämääni on tullut myös iloa lisää, ja sitä on tullut muun muassa tämän Sportti-ryhmän uusien ystävyyksien kautta. Samanhenkisessä jengissä on niin hienoa matkata joko virtuaalisesti tai sitten livenä mm. porrastreenissä, juoksutapahtumissa tai uintitreenissä jne :-D :DMä olen tosi hyvässä jamassa ja hyvillä mielin nyt ja uskon, että vielä parempaa on luvassa. Mihin tämä matka vielä meitä viekään???"

Kaksi vuotta mukana FitFarmin valmennuksissa

"Melkein kahden vuoden aikajanan verran tehty tätä ja tulokset tässä. Syöminen: on tullut säännölliseksi ja syön hyvää kotiruokaa tarpeeksi. Osaan improvisoida tarpeen tullen mutta pidän mielessä sen päivän kokonaisuuden. Herkut: ne kuuluu elämään ja en syyllistä niistä enään itseäni. Kun syön hyvin ylilyöntejä ei pääse tulemaan ja jos joskus tuleekin, elämä jatkuu.

Mieli: Haluankin tehdä itselleni hyvää, en vahingoittaa (kitudietein ja syyllistäen). Pysyvä hyväntuulisuus. Sairaudet: olen saanut Koistisen ja lääkärini kanssa purettua fibromyalgiaan annetut lääkitykset pois. Ibs helpottui jo heti alussa ja vatsa rakastaa kun saa ravintoa säännöllisesti.

Vaatekoot pienentyneet, kengänkoko pieneni numerolla, senttejä lähtenyt kymmeniä. En enään mittaile enkä ravaa puntarilla."

SPORT™-valmennus auttoi uskomaan itseen - I can do it!

"Mä olen oppinut Sporttien myötä mielestäni aika paljon. Suurin lienee se että mä pystyn ja mä voin. Mikään ei estä mua, ihan tavallista neljän lapsen äitiä tekemästä niitä asioita joita mä haluan. Salit siirsin aamuun ennen töitä, ihan paras ratkaisu. Nyt mä ehdin. Ja ne yhteistreenit anto kyllä ihan superisti uskoa että kyllä mä pystyn!

Sitten muutama muukin henkisen puolen juttu. Joka kerta kun mä teen vaikka hammereita, mun vasemmassa hauiksessa näkyy arvet jotka pakkaantuu möntiksi. Ennen mä inhosin sitä enkä halunnut ajatella sitä miten se siihen tuli. Nyt se on saanut mut ajattelemaan että se teini-ikäinen Mari joka sitä itselleen teki oli tosi syvällä hukassa sillon. Se olis tarvinnut tukea ja apua. Niinkin älykkäästi toimittu kun terottimen terällä viillelty pahaa oloa ulos.

Voi kun olis ollut edes pieni osa siitä armollisuudesta itseään kohtaan silloin kuin nyt. Samoin katsoessani pari vuotta vanhaa videota jossa mulla on kaljatölkki toisessa kädessä ja rööki toisessa. Ja elopainoa 30kg enemmän. Mietin että tossakin mä olin aika hukassa. En mä niitä enää häpeä. Ne olin minä ennen. En nyt. Nyt mulla on muita työkaluja oman hyvinvointini tueksi ja suurin niistä on kyllä liikunta. Ja olen oppinut että vaikka tulee syötyä huonosti, ei se tarkota sitä että heitetään hanskat tiskiin ja tää oli tässä ja ostetaan isompaa verkkaria. Ei, vaan sitten laitetaan selkää suoraksi ja jatketaan. 

Puhumattakaan niistä opeista joita Matiakselta on saatu ruuan ja niiden valintojen suhteen. Ihan huikeaa. Mulla on vielä itseni kanssa työtä tehtävänä mutta mielestäni näiden valmennusten johdosta ja oman tekemäni työn ansiosta mä voin katsoa itseäni peilistä ja sanoa että kyllä sä pystyt ja sä voit. Eikä mun tarvitse tehdä sellaisia juttuja mistä mä en oikeasti nauti.

Ja vielä korostan sitä että kiitos Matias Koistinen kun teet näistä Sporteista myös niin henkilökohtaisia valmennuksia, jaksat aina paneutua milloin mihinkin ongelmaan."

SPORT™ on ollut satsaus hyvinvointiin

"1,5 vuotta matkassa. ensin pudotettiin kiloja -20kg ja sitten lähdettiin opiskelemaan treeniä ja ruoka-asioita Sportilla. Ruokavaliolla on nyt puolisen vuotta herätelty kroppaa ottamaan ruokaa vastaan ja opetettu hyödyntämään laadukas hyvä ravinto mitä näissä valmennuksissa opitaan syömään. Mitä tapahtui? ruokaa menee alas enemmän kuin koskaan aiemmin (ainakaa hyvälaatuista) ja nainen vain tiivistyy. Nyt on ihanaa, kun tulee riittävästi ruokaa, jaksaminen, fiilis, treenit kaikki sujuu niin hyvin ja mieliala on todella korkealla ja hyvä. nämä opit on enemmän kuin laittaisi rahaa pankkiin. Nämä on mun parempaa tulevaisuutta ja hyväkuntoista ikääntymistä. kiitos Matias!"

Nainen kuntosalilla juoksumatolla. FitFarmin kunto-ohjelma on monipuolinen ja tekee salitreenaamisesta mukavaa.
"Kuten näkyy keskivartalo lihavuutta on poistettu, ensin SD:llä ja nyt kolmella Sportilla. Paino ei enää paljon liiku, mutta tällä Sportilla on esiin tullut lihaksia. Jo kesäkuussa purettiin verenpainelääkitys. Tässä sportissa, on liikunnasta tullut jo osa arkea, pakko päästä tekemään jotain joka päivä, edes pikku lenkki, se lieventää stressiä ja parantaa unta. Olen myös 10 kk aikana oppinut aika hienosti arvioimaan gramma määrät silmällä. Tän sportin aikana poistin myös itseltäni tuolin töissä ja kas, selkäkivut hävisi. Kiitos Matias loppuvuosi vielä jatketaan."

Vaikka peilissä näkyy muutos, suurin muutos on ollut korvien välissä 

"Aloitin tammikuussa valmennuksessa, ja tässä hieman kuvia matkan varrelta. Keskellä tärkein oivallus, kuva hidasta elämää-sivustolta. Aiemmin tiesin syöneeni liian vähän ja päätin lähteä valmennukseen mukaan korjaamaan tätä ongelmaa. Salille olisin halunnut 3-4 kertaa viikossa, mutta tulin aina kolmen hyvän treeniviikon jälkeen sairaaksi. Työni on epäsäännöllistä vuorotyötä ja perheessä kaks alle kouluikäistä lasta. 

Ekaan sporttiin otin tavoitteeksi ruokamäärien opettelun ja maltillisesti kaksi treeniä viikkoon. Liian alhaisen rasvaprosentin vuoksi kestävyystreenejä en ole toistaiseksi tehnyt. Ekan sportin jälkeen siirryin silmämääräisen syömisen opetteluun ja ruokavaakaa käytän vain satunnaisesti hiilarimäärien tarkistamiseksi.
Vuoden aikana olen ollut kahdesti kuumeessa, mutta en enää parin treeniviikon jäleen flunssassa. Tuon armollisuuden oivaltamisen myötä uskalsin jopa pitää kahden kuukauden tauon treeneistä, sillä ostimme talon jota remontoimme työn ohessa. Pyrin silti pitämään kiinni ruokailuista. Vuoteen mahtuu herkkujakin, mutta sokerikierteen sain katkaistua ja herkuttelu ei ole enää jokapäiväistä. Myös määrät ovat pienempiä kuin ennen. 

Ulkoiset muutokset ovat vain plussaa, tärkein muutos on tapahtunut korvien välissä. Ei morkkista tekemättä jääneistä treeneistä tai ohisyömistä. Sporttinen arki ja elämäntapa ei vaadi 100% suorittamista. Tehdään tosissaan muttei totisesti. Ruokavalintoja tehdään hyvinvointi edellä ja liikutaan, jotta siitä tulee hyvä olo.

Tavoitteet ensi vuodelle: Näiden neljän sportin jälkeen haikein mielin irroittaudun ryhmästä, mutta jatkan tekemistä. Treenitauon myötä jatkan tämän valmennuksen treenejä vuoden loppuun ja tammikuusta aloitan tekemään ykkössportin treenejä uudestaan, hieman pidemmillä sykleillä."

SPORT™ on tehokas mutta järkevä valmennus

"Ensin olin Keto49 dieetillä ja nyt kahdessa Sport-valmennuksessa. Halusin tiputtaa nopeasti painoa ja sitten jatkaa järkevämpään ja pitkäkestoisempaan ohjelmaan. Painoa on tippunut n.15 kg."

"Eniten olen oppinut ja sisäistänyt ruokavalioon liittyviä asioita. Suhde ruokaan on muuttunut. Olen ymmärtänyt, että paljon urheilevana voin syödä reilusti hiilareita ilman että ne turvottaa tai lihottaa. Ja että saan syödä aika paljon päivän aikana ilman että se vaikuttaa painoon. Näin myös mieliteot ei ylly hirmuisen suuriksi. Eikä ole niin suurta tarvetta ”palkita” itseään ruualla kun saa tarpeeksi ravintoa päivittäin. Ennen kituutin viikot ja ahmin viikonloput.

Lisäksi raskaudet ja väsymys toi kiloja ja elämä oli taistelua syömisestä ja syömättä jättämisestä, syyllisyydestä sekä ainaisesta tarpeesta olla laihempi. Koen, että olen matkalla parempaan ja olen myös tajunnut, että mun kohdalla se duuni ei lopu koskaan. Ehkä siitä joskus tulee orgaanisempi tapa ajatella. Mutta vielä on paljon työtä edessä.

Olen myös oppinut levon merkityksen urheilussa. Että voi levätä viikonkin eikä se vaikuta tulokseen negatiivisesti, päinvastoin. Ja että jos joutuu lepäämään itsestä riippumattomista syistä, kaikki ei mene pipariksi, ei tarvi luovuttaa kokonaan ja heittää pyyhettä kehään. Eli jotain sinnikkyyttä on tarttunut matkaan tai kokonaisvaltaisempaa ajattelua!

Matiaksen valmennus on vahvistanut maalaisjärkeä kaikessa tekemisessä, koska hällä itsellä on ns. pää keskellä hartioita. Olen löytänyt koko salitreenin jotenkin uudestaan. Nautin treeneistä ja kehityksestä. Vielä on kuitenkin paljon opittavaa esim. just toi oma suhde painoon, herkkujen kohtuusyöminen (osaako joku sen todella?) sekä kestävyysurheilun saralla on paljon opittavaa.  Kaikessa tässä opitussa tuo peilikuva jää kyllä kakkoseksi, henkinen kehitys on paljon tärkeämpää. Toki terve sielu terveessä ruumiissa. Se vois olla se tavoite."

Asiakkaat olivat mukana SPORT™-valmennuksessa. Jos sinuakin kiinnostaa säännöllinen liikunta ja sitä tukeva oikeanlainen ruokavalio, lähde mukaan valmennukseen!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?