Sulata katkaravut hyvissä ajoin ennen ruoan valmistamista. Keitä pasta napakaksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota sitä pienessä kattilassa 2 rkl oliiviöljyssä miedolla lämmöllä seitsemisen minuuttia välillä sekoitellen.
Kuutioi tomaatit ja miniluumutomaatit, silppua chili ja kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Kun sipuli on pehmentynyt ja muuttunut hieman makeaksi, lisää kattilaan pilkotut tomaatit, tomaattipyree, stevia, chili, valkosipulimurska ja mausteet. Hauduttele 5-10 minuuttia niin, että tomaatit pehmenevät ja hajoavat.
Lisää katkaravut, kaprikset (jos haluat) ja persilja/basilika (jos haluat) kastikkeeseen ihan kypsennyksen loppuvaiheessa. Pastan tilalta voit käyttää myös kesäkurpitsanauhoja tai jättää pastan pois kokonaan.
Reseptin meille laati Eeva-Maria Lisko. Resepti sopii ruokavalioihimme!