Täydellinen pakkassään ruoka - Paahdettu kurpitsakeitto

Ainekset:

  • myskikurpitsaa
  • oliiviöljyä
  • tuoretta inkivääriä raastettuna
  • punainen chili
  • valkosipulia
  • sipulia
  • vettä
  • kanaliemikuutio
  • kasvisliemikuutio
  • cashewkermaa (cashewpähkinöitä ja vettä)
  • Halutessasi chilirouhetta ja tuoretta basilikaa

Valmistusohje:

Laita uuni lämpenemään 200°C. Kuori ja lohko kurpitsa ja sipuli. Levitä ne uunipellille ja valele oliiviöljyllä. Pilko mukaan chili ja raasta tuore inkivääri. Paahda uunin keskitasolla reilu puolituntia lohkojen koosta riippuen niin, että palat pehmenevät ja saavat hieman väriä pintaansa.

Kiehauta vesi parin litran vetoisessa kattilassa ja liota siihen liemikuutiot. Nostele uunista tulleet kurpitsat ja sipulit mausteineen liemeen ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon puolet cashewkermasta ja sekoita. Mausta murskatulla valkosipulinkynnellä ja makusi mukaan chilirouheella. Jaa keitto kolmeen osaan ja nauti cashewkermanopan, tuoreen basilikan ja ruokavalioosi kuuluvan proteiinimäärän kanssa.

Tämän reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko

Katso myös: Herkullinen bataattisosekeitto

Tämäkin resepti sopii useimpien valmennustemme ruokavalioihin. Tutustu kattavaan valmennusvalikoimaamme ja lähde mukaan!



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?