14.12.2020 1 min lukuaika

Jouluinen rosmariinibroileri hunajaisella uunirosollilla

 Ainekset (6 annosta):

  • 6 broilerin rintafilettä
  • suolaa, mustapippuria, tuoretta rosmariinia
  • oliiviöljyä
  • 1 lanttu
  • 4-6 porkkanaa
  • 4 punajuurta
  • 2 iso omena
  • suolaa, mustapippuria
  • juoksevaa hunajaa

Valmistusohje:

Leikkaa broileripaketti auki ja rouhi fileiden päälle reippaasti suolaa, pippuria sekä rosmariinia. Lisää n. 2 rkl oliiviöljyä ja pyörittele fileitä rasiassa niin että mausteet tarttuvat tasaisesti joka puolelle. Anna maustua hetki.

Kuori juurekset ja omena ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Varsinkin punajuuri kannattaa leikata suht pieniksi paloiksi, koska sen kypsymisessä kestää pisimpään. Aseta kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja mausta suolalla, pippurilla, hunajalla (pellilliseen riittää n. 2 rkl) ja lorauksella oliiviöljyä. Pyörittele hyvin, jotta mausteet tarttuvat tasaisesti.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paahda kasviksia uunissa n. 30 minuuttia ja paista sitten broilerfileisiin pannulla kaunis väri. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja nosta tämän jälkeen broilerit kypsymään uuniin kasvisten kaveriksi n. 10-15 minuutiksi, kunnes ovat kypsiä.

Tämän reseptin on laatinut Anna Välimäki.

Tämäkin resepti sopii osaksi useampien valmennustemme monipuolista ruokavaliota. Käy katsomassa valmennusvalikoimamme ja aloita uusi vuosi reippaasti!


Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!