14.03.2019 1 min lukuaika

Fysiikkavalmentaja Jarkko Wellingillä on yli 30 vuoden kokemus painonnostosta nostajana ja valmentajana. Jarkko laittaa kaiken osaamisensa peliin auttaakseen asiakkaat huippukuntoon.

Jarkko on valmentanut uransa aikana useita painonnostajia ja tälläkin hetkellä hän on painonnoston nuortenmaajoukkueen vastuuvalmentaja. Jarkko on myös toiminut fysiikkavalmentajana kymmenissä eri lajeissa sekä yksilö- että joukkueurheilussa.

Valmennusta Jarkko tehnyt jo 90-luvun alkupuolelta ja vuosien varrella hän on kouluttautunut sekä painonnostovalmentajana että fysiikkavalmentajana. Tällä hetkellä Jarkko opiskelee Varalan urheiluopistolla ammattivalmentajaksi. 

Painonnostourallaan Jarkko saavutti enemmän aikuisten SM-mitaleja kuin yksikään toinen miesnostaja Suomessa on saavuttanut. Maajoukkue-edustuksia löytyy lukuisia joka ikäluokassa ihan pojista aina masterseihin asti. Paras saavutus EM-kisoissa oli kahdeksas sija ja masters-tasolla MM-hopea. Suomen- ja Pohjoismaidenennätyksiä löytyy iso läjä joka ikäluokassa. Ennätykset ovat tempaus 122,5 ja työntö 155 oman painon ollessa noin 65-68 kg.


    LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAA ILMAISIA VINKKEJÄ