Ullan kokemuksia FITFARMin valmennuksista

Ulla havahtui kroppansa huonoon kuntoon kun hän aloitti pitkään haaveilemansa harrastuksen, ratsastuksen. Kun jo hevosen valjastaminen sai hikikarpalot valumaan kasvoja pitkin, hän päätti, että jojoilu loppuu tähän. Ulla lähti mukaan useampaan verkkovalmennukseemme ja onnistui vihdoin muutoksen tekemisessä. Lue Ullan tarina alta. 

Ullan kokemuksia FITFARMin Bikini Challenge® ja muista valmennuksista. Ullan muutoskuvat ennen ja jälkeen.

"Hei!
Aloitin elämäntaparemontin kolme vuotta sitten. En ole koskaan elämässäni aiemmin liikkunut säännöllisesti. Olen kylläkin haaveillut siitä ja suunnitellut aloittavani lukemattomia kertoja. Laihdutusyrityksiä on sadoittain ja painoni on jojoillut parinkymmenen vuoden ajan.

Kolme vuotta sitten toteutin myös lapsuuden aikaisen haaveeni ja menin aikuisten
alkeisratsastuskurssille. Totesin etten voi kehittyä lajissa, jos en omaa parempaa fysiikkaa. Jo hevosen valjastaminen sai hien otsaan saati selkään kipuaminen.
Silloin päätin, että jojoilu loppuu nyt. On pakko saada aikaan jokin pysyvä muutos. Viidenkymmen vuoden ikä oli lähestymässä ja kuntoni oli sillä tasolla, etten päässyt kyykystä ylös ilman tukea. Olin käytännössä harrastanut sohvalla makaamista ja koirapuistoon kävelyä, sitäkin ajoittain. Nämä tekijät herättivät minut täysin. Jos aion säilyttää elämänlaatuni ja työkykyni, on tehtävä
jotain.

Pari vuotta pärjäsin elämäntaparemontissa itsekseni kaloreita laskeskellen ja pieniä muutoksia tehden, painoa putosi noin 13 kg. Liikunta ei edelleenkään ollut säännöllisenä elämässäni. En vain saanut siitä otetta, tekosyitä toisensa perään. Lihaskunto oli kehittynyt vain vähän.

Vuosi sitten ostin Superdieetin, koska päättelin, että se sopii kaltaiselleni. Aloitin sen myötä säännölliset jumpat 2-4 x viikossa. Hyppyliikkeet vähensivät motivaatiota ja pelkäsin nivelvaurioita. Päätin ottaa sen perään lyhyen Fitbelfie&Coren, jossa keskitytiin erityisesti omiin ongelmakohtiini, eli jalkoihin ja keskivartaloon. Keskityin opettelemaan tekniikoita ja tein ohjelmasta noin 50%.

Syksyllä 2019 näiden valmennuksien jälkeen kotijumpat olivat säännöllistä
arkeani 2 -3x viikossa. Huikea suoritus entiseltä sohvaperunalta ! Päätin edelleen keskittyä siihen haasteellisempaan eli liikuntaan. Jatkoin Home Easyyn, mikä
olikin ihan huikean upea kotivalmennus. Siitä sain ihan innostuksen jumppaan! Tekniikat neuvottiin niin hyvin, että opin lisää lihasten hermottamisesta ja kehonhuollosta. Jatkoin luonnollisesti Home Intenseen, astetta vaativampaan. Ohessa olin ottanut myös VHH-valmennuksen, jossa opiskelin lisää ravitsemuksesta. Sen jälkeen siirryin jälleen kalorien laskentaan ja painoni ikäänkuin junnasi paikoillaan pari kuukautta eli lähes koko alkuvuoden
2020. Se putosi vain noin kilon verran ja olin jo epätoivoinen läskieni suhteen. Jojoilusta olin kuitenkin jo päässyt eroon.

Kalorien laskenta ei tuottanut tulosta ja tulkitsin olevani säästöliekillä. Päädyin ottamaan vastaan seuraavan haasteen ja lähdin mukaan Bikini Challengeen.
Liikuntaohjelma oli rankka, mutta Home-valmennuksista oli jo sen verran hyvä pohja, että sain ohjelman vedettyä läpi. Ihan huikea valmennus! Säästöliekki purkaantui ja paino putosi ohjelman aikana kuin itsestään 5kg, lihaskunto parani, samoin vointi ja kroppa tiivistyi. Yhtään ei ollut nälkä! Otin sen perään vielä Bikini Fit in 30 Days™ -ohjelman, ihan vaan mielenkiinnosta :-) Aion kuitenkin
jatkaa Bikini Challengessa, ottaa siitä toistaiseksi elämäntapani. Olen kuunnellut tarkkaan kaikki Sadun opetukset ja pohtinut niitä sydämessäni, sekä elämässäni.

Painoa on vielä pudotettavaa, eli rasvaa poltettavana ja haluan voimaa lisää lihaksiin, mahdollisesti myös juoksukuntoa parantaa. Mutta askel kerrallaan, itseä kuunnellen, myös lepo muistaen. En halua rikkoa kroppaani, koska nivelissä, erityisesti polvissa on jo kulumaa.

Fitfarmin valmennukset ovat siis olleet huippuhienosti tukemassa ja auttamassa minua elämäntaparemontillani. Ohessa vielä toinen kuva siitä, miten liikunta on parantanut ratsastusasentoani. Ensimmäisessä olin kuin perunasäkki satulassa, nykyään jo huomattavasti ryhdikkäämpi, kun keskivartalon voima lisääntynyt.

Täytän syksyllä 51 vuotta ja viimeksi painoin tämän verran 30 vuotta sitten. Olen lisäksi paremmassa kunnossa kuin silloin. Lihaskunto on vuodessa Fitfarmin matkassa kasvanut hienosti. Monet kyykkyvariaatiot onnistuvat, kuten esim. askelkyykky, jota en viime kesänä vielä päässyt. En päässyt myöskään bulgarialaista kyykkyä, nyt menee myös sarjat sitä. Harjoittelu, säännöllisyys ja sitkeys tuottavat tulosta, myös kotitreeneissä. Kiitos siis teille kaikille Fitfarmin valmennustiimiläiset. Yhdessä olette täydellinen kombo. 

Kiitos terv Ulla." 

Inspiroiduitko Ullan tarinasta? Sinäkin voit onnistua verkkovalmennustemme avulla. Bikini Challenge® alkaa taas pian. Tsekkaa kaikki ajankohtaiset valmennuslähdöt ja lähde mukaan!


Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.