Mä olen Miia 33-v. ja aloitin FitFarmin Bikini Challenge -valmennuksessa huhtikuussa 2016. Olin mielessäni hautonut liikuntaharrastuksen aloittamista jo jonkun aikaa, kun toiselle paikkakunnalle muutto ja talonrakennus alkoi kerryttämään vyötärölle hieman ylimääräistä. Olotila tuntui turvonneelta ja lisäksi päätöksessä painoi lääkärin kehotus kuntosalitreenistä, kun olin niksauttanut selkäni yhtenä aamuna. Varsinaista ylipainoa minulla ei ole ehkä ollut kuin se max. 5 kg ja siltikin moni sanoi, että mistä sinä oikeen laihdutat. Silti aloituskuvien näkeminen oli järkytys. Itselleni oli kuitenkin tärkeää löytää terveelliset elämäntavat ja katkaista huonot syömistavat tässä vaiheessa ennen kuin tilanne olisi pahentunut. Minulla ei ollut aikaisempaa liikuntakokemusta muuta kuin jostain ryhmäjumpista muutaman vuoden takaa, mutta uskaltauduin silti hypätä mukaan valmennukseen. Valmennus oli helppo aloittaa kotitreeneillä ja sitten kaivoin joistain rohkeutta varata ajan FitFarmin personal trainerille, jonka kanssa katsottiin salitreenit ja tekniikat kuntoon. Nyt salitreeniä onkin takana jo kokonainen vuosi ja sitä fiilistä hyvän treenin jälkeen en vaihtaisi mihinkään. Välillä omatoimisen treenin ohella käyn pt:n kanssa treenaamassa ja myös ryhmätreeneissä muiden BC-naisten kanssa, joista saa taas virtaa ja uutta potkua omaan tekemiseen. Olen ollut FitFarmin mukana nyt 4 valmennusta ja viides lähti juuri käyntiin. Valmennuksissa on mukana aivan huikeita naisia, joten ryhmän tsemppi ja yhteishenki sai minut jatkamaan mukana, vaikka näillä ohjeistuksilla pystyin siihen varmasti myös itsenäisesti. Painoa minulta ei ole koko 15 kk:n aikana pudonnut kuin 4-5 kg ja sanoisinkin kaikille, että vaaka on todella huono mittari eli kannattaa katsoa peiliin.

Vaikka fyysinen olotilan muutos on ollut todella merkittävä itselle, niin tärkein mikä valmennuksien aikana on muuttunut on oma psyykkinen puoli. Olen aina ollut epävarma itsestäni ulkonäön suhteen, mutta nyt voin rohkeasti pukeutua bikineihin ja astella biitsille. Tunnen oloni itsevarmemmaksi ja näin ollen olotilani on nykyään mahtava. Elämäntapamuutos on ollut siis tavoitteena ja se tavoite on täytetty. Olen oppinut myös sen, että kun perusasiat on kunnossa, niin sitten välillä voi vaihtaa vapaalle ja herkutella hyvällä omalla tunnolla.

Ensimmäisessä kuvassa on aloituskuva 4/2016, sitten BC:n loppukuva 6/2016, toisen BC:n loppukuva 12/2016 ja nyt viimeisen BC:n loppukuva 7/2017.

Toisessa kuvassa olen bikineissä 2/2016 ja 06/2017, jonka halusin ottaa mukaan kuvastaakseni itsevarmuutta jonka olen löytänyt itsestäni.

Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.