"Minä en ole koskaan uskonut ihmedieetteihin tai suostunut 6 viikon kaalikeittokuureille, mutta kun luin Jutan dieettikirjan niin mielenkiinto heräsi ja eikun FitFarmin nettisivuille!!!!

Luin eri vaihtoehdoista ja uskaltauduin Superdieetille.... Elämä muuttui kertaheitolla!

Ennen tätä olen tuskaillut mahakipujen,  turvotuksen, refluxivaivojen, ummetuksen ja herkkujen ahmimisen kanssa. Paino nousi, yritin jättää syömistä vähemmälle ja oireet vain pahenivat, varsinkin suklaanhimo yltyi nälkäisenä holtittomaksi. Yritin lenkkeillä enemmän, että paino pysyisi kurissa, nivelet kipytyivät.... Ajattelin, että ei tuu mitään kun mun suu vetää enemmän kuin jalat pystyvät kuluttamaan!!!

Ekat Superdieetin ohjeet olivat minulle iloinen yllätys,  terveellisiä ruokia, minullekin sopiva kasvis-/ kalaruokavalio, säännöllinen ruokarytmi, valtava määrä ruokaa, normi kaupoista löytyvät ainekset, monipuoliset vaihtoehdot ja ruokaohjeita..... Olin intoa täynnä! Mieskin ilmoitti, että hänelle käy samat ruuat. Tuki dieetille oli taattu kotoa!

Dieetillä huomioitiin myös mahan toiminta,  vitamiinit, suola, kaikki mitä ihminen tarvitsee. Ajattelin, että eihän tämä ole dieetti vaan elämäntapaohje!

Runsas veden juonti oli mulla jo käytössä, mutta ruokarytmi oli ollut täysin kadoksissa monta vuotta. Liikuin ennen dieettiäkin, mutta aika yksitoikkoisesti. Salilla kävin varovaisesti ja ilman ohjelmaa. Dieetti ohjasi kunnon kuntoiluun ja rohkeampaan salitreeniin, nivelvaivatkaan eivät pahentuneet, päinvastoin. Parempi lihaskunto on helpottanut polvi- ja lonkkavaivoja. Kotitreeniohjeet ovat kyllä helpotus näin maalla asuvalle ja eipähän voi keksiä tekosyitä ettei voisi treenata.

Parasta jo eka viikolla oli kohonnut energiamäärä! Jatkuva väsymys hävisi ja nukuinkin hyvin yöt. Ruuan jälkeen ei tullut ähky eikä täystyrmäys vaan energinen olo, ei tarvinnut keikahtaa sohvalle kyljelleen vaan pystyi lähtemään vaikka koirien kanssa kävelylle.

Eka viikolla kaipasin kahtena iltapäivänä kahvin kanssa pullaa, mutta cashewpähkinät sopivat hyvin korvikkeeksi. Ruokamäärien puntarointi avasi silmät, mitä pitää syödä ja kuinka paljon. Aika vinksahtanut ruokaympyrähän mulla oli ollut, vaikka kuvittelin syöväni hyvin ja terveellistä kasvisruokaa. Ihmeellistä, mutta makeanhimoa en kokenut ollenkaan. Tosin vatsalihaksia treenatessa kirosin monta kertaa mielessäni syötyjä suklaalevyjä ja irtokarkkiövereitä. Luulenpa, että henkinen kantti kieltäytyä jatkossa niistä on hivenen topakampi. Ainoa mitä välillä kaipasin oli ruisleipä, mutta sekin olisi ollut luvallista puuron tilalla. Valitsin aamupuuron, koska se tuntui sopivan mahalle paremmin.

Dieetillä oli erittäin hyvät ohjeet nettivalmennuksessa ja keskustelufoorumilta sain nopeasti vastauksia ongelmiin tai henkilökohtaisiinkin kysymyksiin. Meidän oma Facebook-ryhmämme oli mahtava tsemppiporukka ja sieltä olen saanut hyviä vinkkejä.

Dieetin avulla on näköjään mahdollista löytää kadonnut sixpäkki, jopa melkein 50-vuotiaana. Asetin tavoitteeksi 7 kg, mutta arvelin sen toteutumisen vievän aikaa ainakin vuoden, mutta 6 viikon dietillä lähti jo 5 kg ja monta senttimetriä, tilalle on tullut voimaa ja varmaan lihasmassaakin. Onnistumisen ilo on kyllä huipussaan ja palkitsin itseni uusilla, pienemmillä kevätvaatteilla!

Refluxilääkkeitä en ole tarvinnut ollenkaan, ummetus helpottuu vatsalihasjumpalla ja jatkamalla näiden ruokaohjeiden mukaan. Hiilarien, ainakin huonojen, lisääminen palauttaa mahavaivat näköjään hyvin pian. Itselleni hyvää oloa hain ja löysin, itse elintavoistani ja valinnoistani vastaan. Haluan säilyttää saavutetun painon, hyvän olon, nipistää vielä 3 kg painosta sekä hankkia hieman lihasvoimaa vanhuuden varallekin!!!! Jatkan SD+ ryhmässä, että en romahda!

Lämmin kiitos koko FitFarm-teamille ja meidän superryhmälle!

-Marja"


Innostuitko Superdieetti®-valmennuksesta? Lue lisää täältä!Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.