Hips Hei!


Oon aina ollut isokokoinen. Aiemmat painonpudotusprojektit ovat epäonnistuneet lähes aina. Joskus aiemmin viime syksynä netin kautta ajauduin ensimmäisen kerran FitFarmin sivuille ja siellä oli kerrottu Superdieetistä. Silloin en kuitenkaan osallistunut, vaan ajatus jäi muhimaan. En pitänyt itsestäni tai siitä miltä näytin. Masennuksesta olen kärsinyt vuosia. Miulla on 6-vuotiaat kaksostytöt. Koin huonoa omaatuntoa, kun en jaksanut touhuta heidän kanssa.


Tämän vuoden alussa tuli ajatus, että jos nyt yrittäisin keskittyä enempi itseeni ja hyvinvointiini. Aiemmin olin laittanut muut aina etusijalle ja "unohtanut" itseni. Lähdin mukaan Superdieettiin asenteella et katotaa kuin käy. Tavoitteita oli vaikea asettaa, kun painoa on niin paljon mitä pudottaa. Miun tavoitteet oli ehkä enempi siinä, että pyrin tekemään kaiken ohjeiden mukaan ja niin hyvin kuin vain voin. Se riittää miulle. En siis asettanut mitään paino- tai senttimäärä tavoitteita vaan ajattelin, että kyllä ne sieltä sivussa tulee jos on tullakseen.


Paino alkoi heti alussa pudota tasaiseen tahtiin. Viikottain laitoin mitat ja painot ylös ja oli hieno huomata miten alkoi tuloksia näkymään. Ostin itselleni 10 kg kahvakuulan ja muistan kun kaupassa nostin sen ensimmäisen kerran ylös ja ajattelin et mie tuun kuolemaan tän kanssa. Hassua sinänsä, että ei kovin kauaa mennyt kun ostinkin jo 12 kg kuulan. Itse siis tykkäsin tehdä kahvakuula treeniä. Parasta oli se helppous. Ei tarvinnut lähteä salille vaan sai tehdä treenin silloin kun halusi. Ohjeet oli todella hyvät ja selkeät.


Superdieetti on siitä hyvä, että nälkä ei pääse tulemaan. Ruokamäärät vähenevät pikku hiljaa ja miun kohdalla se toimi hyvin. Se mikä myös oli hyvä juttu, niin ruoka-aineet löytyy ihan normi kaupoista. Itse asun pienellä paikkakunnalla ja täällä valikoima ei ole mikään hirveän suuri. Kuitenkin löysin kaiken tarvittavan meidänkin kaupoista.


Kun on paljon painoa mitä pudottaa, voi projekti tuntua epätoivoiselta, mutta tän kuuden viikon aikana ei kertaakaan tuntunut että jättäisin homman kesken päinvastoin. Oikeestaan miun tän kuuden viikon motto tuli Jutan ensimmäisestä videotervehdyksestä: "Se, että olet joskus epäonnistunut ei tarkoita sitä, että nyt epäonnistuisit"


Tää Superdieetti anto miulle todella paljon. Sen lisäksi, että paino on tippunut melkein yhdeksän kiloa ja senttejä vähentynyt niin tuntuu, että olisin herännyt uudestaan eloon. Ihan ensimmäinen muutos, jonka huomasin oli se, että olin paljon energisempi ja muutenkin olin hyväntuulinen. Vieläkin ihmetyttää huomata miten suuri merkitys sillä on mitä suuhun laitat ja miten se vaikuttaa tunnetiloihin. Tyttöjen kanssa jaksan paljon paremmin ja he ovatkin olleet riemuissaan kun äitikin tulee pulkkamäkeen laskemaan.


FitFarmin tiimiltä oli myös loistavaa työtä. Foorumilla vastaukset sai todella nopeasti eikä tarvinut yksin asioita miettiä kun sai kysyä. Miulle ainakin tuli tunne, että ne ihmiset siellä todella ovat meitä varten. Kulkevat vieressä ja kannustavat ja tsemppaavat.


Vielä on matkaa jäljellä, mutta tästä on hyvä jatkaa. Ja koska miulla tosiaan on sitä painoa mitä pudottaa, niin kyllä ehdottomasti jatkan tätä projektia tuolla SD+.  Mennään päivä kerrallaan eteenpäin. Onneksi on hyvä tiimi mukana. Kaikki on mahdollista :)


-Jonna
Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.