Asiakkaan tarina

Kun elämä on enää sohvalla, se on sängyllä, autonratissa, jääkaapissa. Lääkäri kertoo että masennuksen yhtenä syynä on puhjennut diabetes, ollaan jo pitkällä toinen jalka haudassa. Itsetunto on kadonnut kymmenien liikakilojen alle eikä enää tee mieli nähdä ketään tai käydä missään. Erakoitunut suklaalevyjen ympäröimänä peiton alla sohvalla sitähän minä olin.

Kevät 2019 instagramissa Jutta Larm teki livevideota jossa huuteli: ’Oletko tavallinen nainen, oletko sohvaperuna etkä halua lähteä salille?’ No joo olenhan minä. ’Mulla on nyt sulle jotain ihan uutta. Home by Jutta.’ No kerrohan lisää, tuumasin. Valmennus jossa voit jumpata kotona ja joku ihan livenä sua kannustaa ja opastaa. Mun päässä kolahti. Minä joka en ole liikkunut yli kymmeneen vuoteen. Minä joka olen ylipainoinen laiska possu. Nyt taitaa olla aika tehdä jotain. Niinpä itselleni ostin äitienpäivälahjaksi ensimmäisen HomebyJutta -valmennuksen.

Ja sitten koitti se maanantai, ensimmäinen live valmennus. Mua jännitti kun kyttäsin Facebookissa että varmasti huomaan kun live alkaa. Taisin siinä puolituntia odotella trikoot jalassa ja iso T paita päällä. Apua, sitten se Jutta oli ihan yhtäkkiä mun olohuoneessa kun tietenkin striimasin liven suoraan telkkariin. Ja niin me jumpattiin. Satoja tavallisia naisia ympäri suomen hyppi olkkareissaan. Hurmos oli syntynyt. Me liikuttiin ja se oli niin mahtavaa tehdä ihan rauhassa. Ei tarvinnut nolostua ja mistä se Jutta tiesikin et pidätän hengitystä tai meinasin luovuttaa kesken kun just oikealla hetkellä osasi kannustaa. No niin me jumpattiin ja toisiamme kannustettiin suljetussa ryhmässä.

Oli mahtavaa kuulua johonkin ryhmään ja ihan uskomattomalta tuntui se että ihan oikeasti treenattiin monta kertaa viikossa. Roosa ohjas meitä venymään enemmän ja melko monet vähän pelkäs Millan hiittejä. Kyllä me toisillemme se jaettiin kun uskallettiin tehdä Millan hiitit. Wow. Siinä puolivälissä aika monelle meistä syntyi pelko jumppien jatkumisesta. Mitä sitten kun jumpat loppuu? Ei sitä haluaisi palata sohvalle? Tulisiko niitä tallenteita tehtyä? Yhdessä asiasta tuskailtiin kunnes Jutta ilmoitti ei hätää, homma jatkuu.

Ennen seuraavan ryhmän alkua käytiin vielä Tampereella yhdessä jumppaamassa ja toisiamme tapaamassa. Ajatelkaa, me jumpattiin ihan julkisesti puistossa. Kuka olisi uskonut 8 viikkoa aikaisemmin. Me ei silloin tiedetty että meidän ryhmässä oli jotain ainutlaatuista. Johtuiko se siitä että tämä oli ensimmäinen kerta meille ja ensimmäinen HomebyJutta myös valmentajille. Mutta kyllä minulla oli ihan sellainen olo että valmentajat oikeasti välittivät meistä jokaisesta ja me välitettiin toisistamme myös. Meillä oli mahtava ryhmähenki. No eka ryhmä päättyi ja toinen alkoi silloin kesällä.

Uusi ryhmä, paljon samoja ihania naisia ja lisää myös uusia. Ehkä se kesäaika tuli haasteeksi mutta sitä samaa hurmosta ei syntynyt. Toki liikuttiin ja kannustettiin toisiamme, mutta lomat ja reissut selvästi vaikutti ryhmän aktiivisuuteen. No niin kävi kyllä myös itselle. Sillä samalla hurmoksella ei niitä jumppia tullut tehtyä ja aika monta uimaretkeä syrjäytti jumpan. Mutta ei se haitannut, sillä liikuntaa harrastin kuitenkin enemmän kuin aikaisemmin. Ja Millan hiititkin pystyi vetämään. 8 viikkoa jälleen ja taas tuli tallennettu jumppia.

No nyt sitten Jutta päättikin uudistaa HomebyJutta valmennusta ja jakoi jumpat kahteen ryhmään. Easy ja Intense olivat uudet ryhmät. Easy edelleen sohvaperunoille ja intense edistyneemmille. Itse päätin jatkaa easyn parissa, nivelrikkopolvet kun vielä rajoitti hyppyjä ja en uskonut itseeni. Se huono itsetunto istui vakaasti olkapäällä vaikka painoa oli pudonnut runsaasti ja kunto noussut. Jokin oli muutenkin muuttunut. Ryhmässä ei enää ollut sitä samaa taianomaista hurmosta vai oliko? Oma mieleni taisteli sairastumisen kiemuroissa ja toi ehkä tummentavat linssit eteen, näin elämää negatiivisena. Live lähetyksiä oli muutama viikossa loput tulivat tallennuksina. Omassa elämässäkin syöpä , leikkaus, liikuntakielto toi breikkiä mutta valmennuksessa jatkoin koska kunnon mukaan yritin kuitenkin liikkua. Rentoutukset tekivät hyvää rikkoutuneelle mielelle ja valmennuksessa jatkaminen toi tunteen tilanteen ohimenevyydestä. Siitä selvittiin ja jälleen meni 8 viikkoa. Tallensin jumppia jälleen.

Kaipasin jotain uutta ja seuraavan HomebyJutan rinnalle otinkin Flow valmennuksen. Flow sisälsi joogaa, pilatesta rentoutumista. Flow valmennuksessa ei ollut Facebook ryhmää vaan valmennus löytyi ihan toisesta järjestelmästä. No se ei minulla toiminut läheskään niin hyvin kuin Facebook valmennus. Ei sinne järjestelmään tullut kirjauduttua niin usein. Ei se kuitenkaan turha ollut sain kokeilla erilaisia joogaharjoitteita ja pilatestakin ja minusta tuntui että ainakin notkeutta se lisäsi. Jutan aviomies Juha veti Flowssa taianomaisen nukahtamisrentoutuksen. Se oli niin tehokas että nukahtamishäiriöistä pääsin eroon. Siihen olin koukussa. Sääli ettei Flow valmennuksen tiedostoja saanut tallennettua sillä olisin ehdottomasti halunnut ottaa Juhan rentoutuksen mukaan matkaani.

Home valmennus meni jo ihan omalla painollaan. Melko helposti tuli treenejä tehtyä. Edelleen muutaman treenin tallensin. Tähän valmennukseen sain houkuteltua mukaan ystäväni. Kyllä me ennen livejä viestiteltiin että kohta jumpataan. Joulua kohti mentiin ja taisi minullakin olla ensimmäinen joulu kun niitä kiloja ei mässäilystä tullut. Minulle oli tapahtunut jotain. Toisaalta nyt ajatellen mua naurattaa se kuinka sitkeästi olen halunnut pysyä Easy valmennuksen puolella, kyllä varmasti olisin intensenkin puolella pärjännyt. Minulle kuitenkin Jutan valmennukset ovat olleet ne mieluisimmat. Ihan jokaisen niistä olen tehnyt ja jokaisen niistä myös tallentanut.

Nyt on edelleen menossa Home valmennus. Kuudes viikko menossa ja oikeastaan kaikki on ihan erilaista kun silloin ensimmäisellä kerralla. Tammikuussa menin ensimmäistä kertaa kuntosalille. Huh, vaikea ymmärtää että tämä sohvaperuna uskalsi mennä sinne ja mikä mahtavinta lihaskuntoa oli jo valmiiksi niin paljon että salitreenit tuntuvat hyviltä. Löydän itseni neljä kertaa viikossa treenaamassa aamulla seitsemän jälkeen. Niinä päivinä kun en mene salille teen home valmennuksen esim rasvanpolton tai sen pelätyn Millan hiitin. Pikkuhiljaa siirryn nyt liikkumaan salilla, lenkkipolulla, uimahalleissa ja luulen että tämä Home valmennus jää osaltani viimeiseksi. Aikamoinen tallennettu arsenaali tosin jää viikoittaiseen käyttööni.

HomebyJutta on tehnyt tehtävänsä. Liikunta on tullut osaksi elämääni. Elämäni on saanut uuden terveellisemmän suunnan. Tässä vajaan vuoden sisällä olen oppinut liikkumaan, olen laihtunut, minulta on purettu niin diabetes kuin verenpainelääkityskin pois, olen selättänyt syövän ja ennen kaikkea se sohvaan hautautunut itsetuntoni on kohentunut hurjasti. Kevät on tullut sydämeeni.

Kiitos Jutta, Juha, Roosa, Matias, Milla ja Tuikku.

- Sohvalta pelastettu"

Asiakas oli mukana naisille suunatussa HOME Easy -kotitreenivalmennuksessa, jonka tavoitteena on aloittaa liikunnan harrastaminen. Valmennus sopii siis sohvaperunoille, vähän tai ei-ollenkaan liikkuneille!


Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.