Mari ja FITFARMin valmennukset

"En missään nimessä. Se on viimeinen paikka, mihin lähden"

Oli vuosi 2015 ja Marin ystävä ehdotti kuntosalille lähtemistä. Syy tähän ehdottomuuteen oli epävarmuus omasta kehostaan. Mari koki, ettei kuntosalille voi mennä, koska keskikroppa ei ollut tikissä ja vatsamakkarat näkyivät paidan alta. Hän ajatteli, että salilla kävijät olivat kaikki jo valmiiksi täydellisessä kunnossa.

Mari on aina liikkunut paljon. Nuorempana hän urheili ja nautti liikunnasta koulussa. Vuonna 2016 Mari lenkkeili edelleen päivittäin 1–1,5 tuntia. Vaikka Mari kulutti paljon vuorokaudessa, hän ei syönyt tarpeeksi tai sitten ruoka oli epäterveellistä. Pizzaa tuli tilattua kotiin pari kertaa viikossa, karkkia ja sipsiä kului ja saunajuomaksi piti saada pari siideriä. Mari ajatteli, että ruokavalio on silti ok, koska hän lenkkeili paljon.

Keskivartalo ei silti lähtenyt pienentymään. Mari kokeili erilaisia pikadieettejä ja sai itselleen aikaan vain kamalan olon. Ensimmäiseen FITFARMin SUPERDIEETTI®-valmennukseen Mari lähti keväällä 2016. Hän oli lukenut netistä ihmisten kertomuksia ja päätti, että tämä olisi hyvä tapa muuttaa ruokailutottumuksia parempaan.

Ensin ruokamäärät tuntuivat Marista suurilta. Erityisesti aamupala, sillä Mari oli aiemmin juonut aamulla vain kahvia. Parin viikon jälkeen Marista alkoi tuntua, että usein ja terveellisesti syöminen sopii hänelle. Ruoka-aikoina tuli jo nälkä ja olo oli pirteämpi ja energisempi. Myös unenlaatu parani.

Myös kehossa alkoi näkyä muutoksia. Ongelmallinen keskivartalo alkoi kiinteytyä nopeasti. Erityisen merkittävää oli valokuva, joka hänestä otettiin rannalla bikineissä. Aiemmin Mari ei olisi voinut kuvitellakaan, että hänestä otetaan bikinikuvia. Nyt hän pystyi katsella kuvaa ylpeänä.

Marin aloituskuva valmennukseen lähtiessä.

Marin lopetuskuva valmennuksen jälkeen, jossa hän on kiinteytynyt huomattavasti.

Lue myös: Parhaimmat vinkit laihduttamiseen!

Pois mukavuusalueelta

Jotain muutakin merkittävää tapahtui. Mari uskaltautui vihdoin kuntosalille. Hän pääsi tutustumaan ilmaiseksi erään saliin toimintaan ja huomasi, että siellä oli ihan tavallisia ihmisiä ja kaikki keskittyivät omaan treeniinsä. Mari tutustui laitteisiin rauhassa ja pian hän ymmärsi, miksi niin moni nauttii salilla käymisestä.

Mari suositteleekin salille lähtemistä lämpimästi heille, joille kuntosalilla käyminen ei ole tuttua. Omalta mukavuusalueeltaan pois lähteminen on tuonut Marin elämään paljon hyvää. Myös FITFARMin kouluttaman personal trainerin kanssa treenaus sai aikaan huipputuloksia. Erityisesti aamutreenit toivat virtaa koko päiväksi.

"Lapsetkin tiesivät heti, jos olin käynyt aamulla salilla, sillä olin iloisella tuulella ja pirteä kuin peipponen."

Pari vuotta sitten Mari aloitti FITFARMin SPORT™-valmennuksen. Vaikka valmennuksesta saa itselleen tehokkaat salitreeniohjelmat, ei hän koe sen sisältävän niinkään tiukkaa dieettausta vaan valmennus on paremminkin elämäntapa.

"Ymmärrän nyt, että tärkeintä ei ole paljonko liikkuu vaan se ruoka, mitä syö. Keho toimii optimaalisesti kun syön säännöllisesti. Myös lihasta on tullut kehoon ja erityisesti selässä lihakset näkyvät."

Marin aikuinen poika muutti juuri pois kotoa ja välillä häntä laiskottaa tehdä ruokaa vain itselleen. Myös joulun aikaan keskikropassa alkoi näkyä loma-ajan herkuttelut. Motivaatio löytyy kuitenkin helposti sillä Mari tietää, miten hyvä olo säännöllisestä syömisestä ja treenaamisesta tulee. Myös lähestyvä kesä inspiroi taas parempii elämäntapoihin.

"Tämä on elämänpituinen matka ja välillä on haasteita, mutta pian sieltä taas noustaan. Tämä on jatkuvaa opettelua ja vuoropuhelua itsensä kanssa."

Myös FITFARMin valmentajat ovat olemassa sitä varten, että heiltä voi kysyä, mikä olisi oikea tapa syödä, jos haluaa esimerkiksi kiinteytyä. Facebook-ryhmästä Mari on saanut tsemppiä, jos treeni ei ole kulkenut.

"Sinne on voinut myös purkaa tunteitaan, jos oma saamattomuus ärsyttää. Toisaalta ryhmässä voi myös iloita omista onnistumisistaan ja inspiroida muita."

Nykyään Mari lähtee kuntosalille treenaamaan jaksamisen mukaan ja viihtyy siellä todella hyvin. Enää hän ei mieti, mitä muut ajattelevat vaan hän keskittyy omaan suoritukseensa ja kannustaa muitakin kokeilemaan rajojaan. Esimerkki on kantanut pitkälle, sillä myös hänen poikansa on innostunut salilla käymisestä.

Marin sivuprofiilikuva ennen valmennusta.

Marin sivuprofiilikuva valmennuksen jälkeen, mistä näkee, kuinka hän on laihtunut ja kiinteytynyt.

Lue myös: Treeni pitää kiinni arjessa

Onnistujatarinan on kirjoittanut journalisti Niina Linna

Tämä oli asiakkaamme Marin huikea onnistujatarina. Tutustu kattavaan valmennusvalikoimaamme, josta löydät muun muassa huippuammattilaisten valmentamat SUPERDIEETTI®-, VHH- ja KETO49®-valmennukset!


Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.