Asiakkaamme kokemuksia VHH-valmennuksesta

"Minulla on pitkä treenitausta (n.13v) kuntosalilta, joka on enemmän ja vähemmän otettu tosissaan riippuen elämäntilanteesta. Kuitenkin voimailu ja lihasmassan kasvatus ovat olleet tavoitteena alusta asti.

Edelliset 3v menivät kuitenkin hieman heikommin treenin osalta, sillä jouduin opiskelujen ja töiden takia karsimaan treenejä sekä hieman vauhdikas opiskelijaelämä alkoi vaikuttaa myös. Syöminen perustui lähinnä kiireellisiin pikku purtaviin, koska ruokarytmiä ei oikeastaan enää ollut. Kalorivajetta paikkailtiin sitten jollain sokerilla tai pikaruualla. Tämä johti siihen että lihasmassaa alkoi lähteä ja rasvan määrä kehossa nousemaan pikkuhiljaa, myös Inbody mittauksien mukaan (2017 & 2018 & 2019).

Huomasin selkeää voimatasojen laskua, koska säännöllisestä treenaamisesta huolimatta olin taas takavuosien treenipainoissa. Syksyllä 2020 päätin aloittaa "dieetin", koska huomasin että kroppa ei enää näyttänyt niin urheilulliselta eikä olokaan tuntunut kovinkaan virkeältä tai vahvalta.

Alkumittaukset 1.9.2020:

 • Vyötärö 117cm
 • Paino 124kg
Inbody -mittaus 1.10.2020:
 • Paino 122.5kg
 • Vyötärö 116cm
 • lihasmassa 48,1kg
 • rasvamassa 37,6 kg
 • rasvaprosentti 30,9%

Lue myös: Joonan onnistuminen VHH-valmennuksen avulla

Aloitin ensin ns. omin avuin syyskuussa, koska uskoin että tiedän suhteellisen hyvin perusteet monen vuoden treenaamisen jälkeen. Asenne oli "hiilarit minimiin ja kovaa treeniä + aerobista."

Tämä tuotti ihan kohtalaista tulosta, mutta salilla ei silti tapahtunut ihmeitä ja tuntui että painokaan ei liikkunut mihinkään alun jälkeen. Jotakin oli kuitenkin tapahtunut 2kk:n (syyskuu-lokakuu) aikana:

 • vyötärö: 110cm (-7 cm)
 • Paino 123,2kg (-0,8 kg)
Tässä kohtaa päätin, että kokeilen VHH:ta, koska tuntui ettei oma dietti enää etene mihinkään suuntaan. Ensin katsoin painoluokkani mukaan ruokavalion ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt, sillä jokaiselle aterialle tarjottiin 3 eri vaihtoehtoa, joten niitä pystyi hyvin vaihtelemaan.

Laitoin kuitenkin tässä kohtaa valmentajalle viestiä, millaisessa tilanteessa olen ja mitkä ovat tavoitteeni. Sain ohjeet nopeasti, että jatkan ruokavalion mukaan mutta otetaan treenilisät optimaalisesti treenin ympärille lisäten kaloreita n. 450kcal -> sain tästä huomattavasti lisävirtaa treenaamiseen enkä edes huomannut olevani mitenkään miinuksilla. Päinvastoin, aluksi tuntui että ruokamäärä on todella iso ja olen aivan täynnä! Se kuitenkin alkoi tuntua sopivalta määrältä viikkojen edetessä.
Matias neuvoi myös jättämään erikoistekniikat treeneistä tässä kohtaa pois.

Kun VHH:tä oli takana 2 viikkoa, alkoikin tapahtua oikein urakalla. Kaikki treenipainot nousivat oikeastaan joka viikko tästä eteenpäin ja tuntui että vyötäröstä häviää silti pikkuhiljaa ylimääräistä, vaikka paino ei liikahtanutkaan mihinkään. Ymmärsin myös sen, että ihmeitä ei tehdä viikossa eikä kahdessa vaan tuloksia tapahtuu rutinoituneella tekemisellä kuukausien aikana, jolloin ruokavalion ja treenin pitää tuntua hyvältä.

Menin VHH:n lopuksi uudestaan inbody mittaukseen jouluna 2020 (3kk edellisestä mittauksesta):
 • omapaino 121,3kg (-0,7kg),
 • vyötärö 106cm (-11cm)
 • lihasmassa 51.0kg (+3kg)
 • rasvamassa 32,6kg (-5kg)
 • rasvaprosentti 26,8% (-4,1%)

Tähän mainitakseni vielä, että selvän kiinteytymisen lisäksi voimatasot ovat nyt samalla tasolla kuin parhaimmillaan sekä lihasmassaa on 0,5kg enemmän kuin koskaan ennen. Koska lihasmassa kasvoi, se myös muutti ulkomuotoa selvästi.

Valmennus auttoi pitämään uskoa yllä että ollaan oikealla tiellä, vaikka omapaino ei juuri liikkunutkaan. Ruuat yleisesti olivat hyviä ja ohjeita oli oikeasti helppo noudattaa, joten tämä tuntui ihan normaalilta elämältä mistä on helppo jatkaa eteenpäin. Muitakin vaihtoehtoja oli kuin rahka tai raejuusto joka aterialla! :)

Viikonloppuisin yleensä söin vähän rennommin, joten tulokset olisivat saattaneet olla vielä parempia absoluuttisella tekemisellä. Mutta halusin toteuttaa ja tehdä sillä periaatteella, millä pystyn jatkamaan tekemistä jatkossakin enkä vain 8 viikon kuurina."

Suosittelen VHH:ta jos haluat tuloksia sekä hyvän olon!"

VHH on rento ravintovalmennus painonhallintaan ja kevyempään oloon. Tutustu valmennukseen ja kurkkaa seuraava lähtöpäivämäärä!


Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.