Olen dynaaminen nainen ja aikamoinen menijä. Ideoita syntyy, ja olenkin nopealla sykkeellä toteuttamassa jotakin uutta. Rakastan tätä puolta itsessäni, mutta nykyään nautin entistä vahvemmin myös hidastempoisesta ja kotikeskeisestä elämästä, jossa rentoutuminen on keskiössä.

RENTOUTUMINEN ON PALAUTTAVAA

Jos rentoutuminen kuulostaa sinusta tylsältä, ehkäpä miellät sen väärin! Rentoutuminen on mahdollisuus päästää irti kaikesta turhasta, teitpä sitten rentoutusharjoitusta tai rentouduit kotona istuskellen. Monien ihmisten päivät ovat aika täynnä tekemistä, ja siksi onkin tärkeää ottaa aikaa myös rentoutumiselle.

Palauttava oleilu voi olla monenlaista aina yin joogasta hitaaseen ruoanlaittoon, ystävän tai perheen kanssa sohvalla istuskeluun. Kuluttava oleilu on liiallista lepäilyä joka ei tuo energiaa eikä rauhoita, vaan saa olon nuutuneeksi ja veltoksi. Jos huomaat makaavasi kännykän kanssa sohvalla pitkään, nouse ylös ja siirry vaikka selinmakuulle ja venyttele jäseniäsi. 

Rentoutuminen sellaisten asioiden parissa, joista nautit on tärkeää vastapainoa treenille ja takaa hyvän palautumisen niin kehollesi kuin mielellesikin. Palautuminen ei ole pelkästään palautusjuoman nappailua, vaan kokonaisvaltaista kehon ja mielen lepäämistä niin että sinulla on hyvä, tasapainoinen fiilis.

Nainen suorittaa yin-jooga harjoitusta jumppamatolla. FITFARMin FLOW-valmennus sisältää jooga-, rentoutumis- ja pilatesharjoituksia.

Lue myös: Tuntuuko rentoutuminen vaikealta?

ROHKAISE ITSEÄSI RENTOUTUMAAN

Osaatko ottaa aikaa rentoutumiselle? Mistä asioista nautit - hitaasta ruoanlaitosta, kissan silittämisestä sohvalla, venyttelystä, hieronnasta? Katsohan kalenteriasi sillä silmällä - löytyyhän sieltä aikaa rentoutumiselle?

Vaikka jotkut rentoutumiskeinot ovatkin sinulle varmasti jo tuttuja ja luontevia, muista kokeilla myös uusia - saatat yllättyä! Uutta FLOW -valmennusta varten nauhoitin ihanan mieheni Juha Larmin kanssa rentoutusharjoituksia, joiden tehon olen ajan kanssa havainnut huikeaksi. Sen myötä, kun olen alkanut tehdä rentoutusharjoituksia, olen nukkunut paremmin, kehoni on tuntunut levänneeltä ja virkistyneeltä ja ennen kaikkea olen kokenut mieleni olevan rennompi. Enää asiat eivät pyöri mielessä kuin väkkärä, vaan pystyn hiljentämään ne hengittelemällä hiljaa.

Rentoutuminen tuntuu joistakin ihmisistä epämukavalta ajatukselta, koska on mukavampaa pysyä liikkeellä ja antaa asioiden tapahtua! Ymmärrän hyvin tämän tunteen, mutta suosittelen vahvasti myös pysähtymistä hitaiden aamujen ja kotona oleilun ääreen - siinä on jotakin voimakasta, jota ei voi sanoin selittää.

Rentouttavia oleilemisen hetkiä!

Toimittanut Mitra Vasara.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?