Treenimotivaatio on joskus hukassa tai sitten kuntosalille tai lenkkipolulle ei vain jaksa tai pysty menemään. Työpäivät venyvät joskus pitkiksi, väsyttää kun ei tullut nukuttua, lapset sairastavat ja on kaikkia muitakin menoja.

Nämä ovat asioita, joita varmasti jokainen treenaaja kohtaa jossain vaiheessa elämäänsä mutta muista, että ne eivät ole syitä treenien skippaamiseen. On aina parempi treenata edes vähän kuin jättää treeni kokonaan välistä! Eli jos et jostain syystä pysty tai kykene menemään sinne kuntosalille asti, niin treenaa sitten kotona! Nämä kotitreenivälineet pitäisi löytyä jokaisen kotoa niin treeni onnistuu milloin vain.

  1. Jumppamatto

  Jooga, pilates, venytykset, lihaskunto, rentoutukset.. nämä kaikki onnistuvat joogamaton päältä. Rullaa joogamatto auki, laita televisio päälle, ja tee treeni kätevästi omasta olohuoneesta. Joogamatto kulkee mukanasi myös lomamatkoille ja välillä voit viedä sen myös sisätiloista ulos. 

  2. Kahvakuula

  Mahtava treeniväline boostamaan esimerkiksi kyykkyjä tai lantionnostoja. Kahvakuulalla voit treenata myös yläkropan kuntoon - kokeile esimerkiksi selkä- ja käsitreeniin! Hyvä peruspaino kahvakuulalle on8kg. Voit myös halutessasi ostaa pari eri painoista, esimerkiksi 8kg ja12kg niin saat kahvakuulailtua hieman monipuolisemmin.

   • KAHVAKUULATREENI 1: Käden etuheilautus

  Aseta jalat hieman lantiota leveämmälle asennolla, polvet varpaiden kanssa samaan linjaan. Pidä keskivartalo tiukkana ja vedä lapoja kevyesti yhteen. Vie lantio taakse, polvia kevyesti koukkuun ja kallista ylävartalo alaspäin. Vedä kuula lattialta taakse jalkojen väliin ja heilauta kahvakuula eteen lantion voimaa apuna käyttäen. Ojenna polvet ja ylävartalo suoraksi ja purista pakarat tiukaksi ojennuksen lopussa.

   • KAHVAKUULATREENI 2: Askelkyykky

  Ota lantion levyinen jalka-asento ja tartu kuulan kahvasta kiinni sarviotteella, kuula ylöspäin. Astu askel eteen ja koukista polvia niin että taaimmaisen jalan polvi lähes osuu maahan. Ponnista etummainen jalka takaisin taaimmaisen jalan viereen ja toista sama toiselle puolelle. Huomioi askelkyykyssä, että etumaisen jalan polvi linjautuu varpaan suuntaisesti ja painopiste pysyy koko jalkapohjalla tasaisesti.

  3. Vastuskuminauhat

  Nämä treenivälineet kulkevat mukanasi missä ja milloin vain. Vastuskuminauhoilla teet vähän samantyylisiä liikkeitä kuin kuntosalilaitteilla mutta keveämmällä varustuksella! Vastuskuminauhojen avulla saat tehokkaasti aktivoitua lihakset ja keskityt liikkeen oikein tekemiseen. Vastuskuminauhat sopivat kaikille treenaajille!

  Home by Jutta valmentaja Milla demonstroi vastuskuminauhojen käyttöä kotitreeniä varten.

  4. Jumppapallo

  Uusi paras ystäväsi! Jumppapallolla tehostat voimakkaasti erityisesti keskivartalotreeniä ja saat kivan poltteen vatsalihaksiin. Lisäksi pallo toimii myös miellyttävänä istuimena vaikka kotitoimistossa! Jumppapalloja on olemassa monen kokoisia mutta suosittelemme Ø75cm,  joka sopii kaikille treenaajille ja monenlaiseen treeniin. 

  5. Urheiluravintolisistä boostia treeniin

  Teitpä lihaskuntotreenisi sitten kotona tai salilla, sinulla on hyvä olla peruskattaus urheiluravintolisiä erityisesti silloin kun treenaat kovaa ja tavoitteellisesti. Jos treeniin haluaa saada boostia, urheiluravintolisiä voi ottaa terveellisen ruokavalion tueksi. FITFARM SHOPista löydät tarpeisiisi sopivat laadukkaat urheiluravintolisät.

  Useimmissa valmennuksissamme on kotitreenimahdollisuus. Naisten kotitreenivalmennus alkaa pian, lähde mukaan!   Haluatko maksaa liikuntaeduilla?