17.06.2020 2 min lukuaika

Tuntuuko siltä että treeni ei tuota tulosta? Nyt kun iso osa meistä vielä treenaa kotona tai ulkona tässä muutama vinkki siihen miten saat treenistä enemmän irti.

1. Lopeta vertailu

Älä vertaa kotitreeniä suoraan salitreeniin, sillä kotona ei ole mahdollista vastuksen kautta nostaa treenin intensiteettiä kuten kuntosalilla. Kehonpainotreeniin saa sen sijaan tehoja lisää mm. lyhentämällä palautumisaikoja ja tekemällä esimerkiksi hypyt räjähtävämmin. Asennoitumalla kehonpainotreeniin eri tavalla vaikuttaa jo paljon treenimotivaatioon. Erilainen ei tarkoita sitä, että se olisi huonompi vaihtoehto. 

2. Siirry ulos

Jos kotona treenaaminen tuntuu hankalalta lähde treenaamaan ulos. Nyt kun parhaimmat kesäkelit ovat täällä, ulkona treenaaminen on todella hauskaa ja raitis ilma tekee hyvää. Kotona voi olla hankala saada treeniä tehtyä jos on tottunut siihen, että treeni tapahtuu muualla. Kun pidät saman rutiinin eli poistut kotoa tekemään treenin se voi tuntua paljon mielekkäämmältä.

3. Kokeile eri treenityylejä

Tee treenit HIIT-tyylillä eli suosi kiertoharjoitteluja tai vaikka tabata-tyylisiä treenejä. Näin saat kunnolla hien pintaan ja treeni tuntuu tehokkaalta. Lyhyet palautukset sekä sykkeen nostot tuovat kehonpainotreeniin lisää haastetta ja HIIT-treeni toimii tehokkaasti myös rasvanpolttoon sekä kehonmuokkaukseen. Treenien ei myöskään tarvitse olla pitkiä - vain 10-15 minuuttia riittää.

4. Kokeile vastuskuminauhoja.

Vastuskuminauhat ovat edullinen hankinta eivätkä vie turhaa tilaa kotona. Vastuskuminauhojen avulla voi kotona voi treenata todella monipuolisesti, eli kannattaa hommata eri tasoisia kuminauhoja kotiin.

5. Muista levätä!

Muista myös lepopäivät eli vähintään 1-2 lepopäivää joka viikko ja juo riittävästi vettä erityisesti helteillä. Kroppa ei jaksa kehittyä ellei sille anna välillä mahdollisuutta lepoon.

6. Kokeile tätä tehokasta alakroppatreeniä:

Tämä treeni on kiertoharjoittelu eli tee kaikki 4 liikettä putkeen ilman taukoja. Treenin kesto 20-25min ja se aika tehdään töitä. Kierrosten välissä minimi palautukset.
  1. askelkyykky vuorojaloin * 10-15 per jalka
  2. askelkyykky hyppy* 10-15 per jalka
  3. yhden jalan sjmv 1 jalka kerrallaan * 10-15 per jalka
  4. supermies * 20-30

Artikkelin kirjoitti Satu Kalmi. 

Naisille suunnattu täysin uudistettu  BIKINI CHALLENGE® -valmennus alkaa taas pian. Lue lisää nettisivuiltamme ja lähde mukaan!


Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!