Elämäntapamuutos kiinnostaa monia, mutta jotkut jäävät empimään epäonnistumista. Epäonnistuminen ei ole maailmanloppu, eikä sitä kannata murehtia etukäteen. Miksi olisi parempi jäädä paikoilleen kuin yrittää, epäonnistua kerran ja sitten yrittää uudelleen? Elämäntapamuutos voi tuoda elämääsi aivan uskomattoman paljon virtaa, iloa ja rakkautta.

Jos jäät paikoillesi, voit olla varma ettet onnistu.

Omassa elämässäni olen tehnyt kaikenlaisia elämäntapamuutoksia niin treenaamisen, elintapojen kuin työelämänkin suhteen. Hyvinvointini lisäämiseksi olen muun muassa aloittanut meditaation sekä tehnyt kodin järjestämisprojektin. Miten elämäntapamuutokseni ovat sitten onnistuneet? Hyvin, vaikka eivät toki mutkitta.

Tärkein edellytys onnistumiselleni on ollut se, että olen sitoutunut muutokseen. Olen yksinkertaisesti päättänyt muuttaa asioita, vaikka olisin ollut alamaissa, köyhä tai epävarma onnistumisestani. En ole antanut ulkoisten tekijöiden estää onnistumistani.

Mies istuu maassa ja laittaa treenilenkkareita jalkaan. FITFARMin kanssa onnistut elämäntapamuutoksessa!

Lue myös: 10 pientä muutosta elämäntapoihin

MIHIN ASIOIHIN KAIPAAT ELÄMÄNTAPAMUUTOSTA?

  • Treenaamiseen, ruokavalioon ja painonpudotukseen liittyvissä asioissa saat helposti tukea valmennuksista, treenikaverista, Personal Trainerista ja myös hyvistä varusteista - hyvillä lenkkareilla juokseminen ja kävely sujuvat paljon sutjakkaammin!
  • Työelämän muutoksiin voit saada tukea, kun keskustelet ystäviesi ja perheenjäsentesi kanssa, otat rohkeasti selvää uusista mahdollisuuksista sekä teet vaikkapa ammatinvalintatestin, jos et ole aivan varma uudesta suunnasta.
  • Parisuhdeasioihin saat apua esimerkiksi kirjoista, kursseista, parisuhderetriiteistä ja yhdessä sovitusta parisuhdeajasta. Jos taas olet sinkku ja toivot suhdetta, voit etsiä sopivaa kumppania harrastusten parista, netistä ja olemalla avoin kohtaamiesi ihmisten suhteen. Kun heijastat sisäistä tyytyväisyyttä, sinua on helppo lähestyä.

Huomaat tästä listasta varmasti sen, että elämäntapamuutoksiin on tarjolla valtavasti tukea. Et ole yksin, ja voit valita tueksesi hyvin erilaisia, itsellesi sopivia keinoja.

Tärkein asia, joka määrittää onnistumisesi elämäntapamuutoksessa on päätös sen tekemisestä.

Älä siis jää miettimään, josko sinun pitäisi tai kannattaisi aloittaa kaipaamasi elämäntapamuutos jossakin vaiheessa vai ei. Älä jää puhumaan muutoksesta, vaan tee jotakin konkreettista sen eteen.Älä myöskään jää pohtimaan liikaa lopputulosta, kuten unelmatyötäsi tai tavoitepainoasi, joka saattaa vielä tässä vaiheessa tuntua kaukaiselta. Mieti sen sijaan, mikä olisi aivan ensimmäinen askel, joka auttaisi sinua kohti tavoitettasi?

Aloita jostakin, niin matka jatkuu kuin itsestään!

Toimittanut Mitra Vasara.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?