17.06.2021 2 min lukuaika

Tekemättömät tehtävät usein ahdistavat

Tiskikasa kerääntyy tiskipöydälle ja pyykkivuori pursuaa korista yli. Se, ei aivan välttämätön työtehtävä, antaa odottaa tekijäänsä ja viesteihin vastaaminen tuntuu vähintäänkin haastavalta. Asioita on helppo lykätä huomiselle, kun ei nyt juuri oikein tunnu siltä. Periaatteessahan se on ihan harmitonta, mutta kerääntyessään tekemättömyydet alkavat aiheuttamaan ahdistusta, tuskaakin. Pitäisi-tunne piinaa mieltä ja saamattomuudesta johtuva paha olo häiritsee elämää. 

Vastaus artikkelin otsikon kysymykseen voi toki olla kumpi vain, mutta jos se liittyy asioihin tarttumiseen, niiden eteenpäin viemiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen, tänään on hyvä vastaus. Sitten pitäisi vielä toimia vastauksen mukaisesti, toimitko sinä?

Lue myös: Sitä saa mitä tilaa

Asioiden tekemistä voi harjoitella

Taitoa ryhtyä tekemään asioita, niiden tavoitteiden eteen, joiden haluaisi toteutuvan, voi harjoitella. Flassi@ -menetelmässä on muun muassa harjoitus nimeltä 24 h. Sen tarkoitus on ohjata kysymään ja saamaan vastaus siihen, mitä minä voin tehdä tämän vuorokauden aikana? Kun alkaa ajattelemaan, mille kaikille asioille voi tehdä tänään jotakin, mieli auttaa ottamaan sen tärkeän ensimmäisen askeleen. 24 h -harjoitus on myös rauhoittava, koska se rajaa ajatuksen ja tekemisen vain niihin asioihin, joita tämän vuorokauden aikana voi todella tehdä. Ei tarvitse murehtia huomisesta tai ensi viikosta. Harjoitus ei anna arvoa jossittelulle siitä, että olisin aloittanut jotakin eilen tai kenties viime vuonna. Sen sijaan kannattaa nollata kello ja aloittaa siitä missä nyt on.

Kellon nollaus on huippu juttu. 24 h -harjoituksen taitaminen auttaa siinä. Voit aloittaa, vaikka ei olisi maanantai tai kuun ensimmäinen päivä. 24 h -harjoitus alkaa juuri siitä hetkestä, missä satut olemaan. Liian monta laihdutuskuuria, elämäntapamuutosta tai ’mitä ikinä aloitetaankaan’ aloitetaan huomenna. Sellainen huominen ei vaan useimmiten tule.

24 h -harjoitus on myös varsin miellyttävä ja helposti toteutettava harjoitus, koska se pyytää vain yhtä pientä tekoa tavoitteesi eteen tänään. Se voi olla, vaikka lenkkareiden nostaminen illalla eteiseen valmiiksi, sillä huomennahan oli tarkoitus juosta!

Haluat varmasti oppia voittavan tavan ajatella. Tärkein osa sitä on oppia toimimaan nyt – harjoittele itsellesi taito, jolla ryhdyt toimimaan heti haluamasi asioiden saavuttamiseksi. Flassi®-valmennuksessa opit varmasti tämän taidon, ja saat mahdollisuuden harjoittaa ohjatusti tukun muitakin taitoja mielen treeniin. 

Artikkelin on kirjoittanut Laura Seppälä (Ph.D), joka on väitellyt co-designista ja ihmisten kanssakäymisestä tiimeissä. Laura on myös Flassi® -menetelmän kehittäjä. 

Kysymmekin siis uudelleen, tänään vai huomenna?

Tutustu Flassi® -valmennukseen ja aloita itsesi kehittäminen!


Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.