28.02.2019 2 min lukuaika

Superdieetti® tarjoaa monipuolisen ja säännöllisen ruokavalion onnistumisesi tueksi!

Eikö aamuisin ape maita? 5 vinkkiä helppoon aamupalaan!

Monelle aamupalan nauttiminen on vaikeaa eikä aamulla ruoka maita. Puoli päivää saatetaan kituuttaa vain kahvikupin voimalla, mikä verottaa varmasti aamupäivän tehoa ja jaksamista. Miten sitten saisi aamulla helposti virtaa päivään? Kokosimme viisi vinkkiä, joilla huonokin aamupalan syöjä voi opetella nauttimaan aamupalasta!

1. Totuttele pikkuhiljaa

Jos et ole tottunut syömään aamupalaa, voi olla huono idea aloittaa yrittämällä syödä kokonaista patonkia tai isoa puurokulhollista. Aloita helposti ja heitä huviin vaikkapa makurahka tai proteiinijuoma. Erilaiset heraproteiinit tai riisi-/herneproteiinit ovat nykyisin hyvänmakuisia ja makuvaihtoehtoja on valtavasti. Ne on helppo ottaa myös matkaan kiireisinä aamuina. 


Kun olet tottunut pieneen proteiinipitoiseen aamupalaan, voit lisätä joukkoon esimerkiksi marjoja tai hedelmän. Seuraavaksi voit lisätä rasvanlähteen, kuten esimerkiksi pähkinöitä tai avokadoa. Kun olet tottunut tähän, voit lisätä aamupalaan vielä vaikkapa kaurahiutaleita, mysliä tai leipäviipaleen. Jos isot määrät tuottavat yhä ongelmaa, panosta aamupalan tilavuuden pienentämiseen, eli surauta vaikka kaikki ainekset smoothieksi tai sekoita edellisenä iltana tuorepuuron ainekset tekeytymään jo valmiiksi jääkaappiin.

Terveellinen munakas jonka kanssa syödään kasviksia.

2. Pakkaa eväät

Monelle aamut ovat kiireistä aikaa ja aamulla ei ehdi nauttia aamupalaa rauhassa. Aamupalan nauttiminen suoraan sängystänousseena voi myös olla hankalaa, joten pakkaa aamupala jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan. Erilaiset smoothiet, eväsleivät ja tuorepuurot on helppo napata mukaan ja nauttia vaikka työmatkan aikana tai töihin päästyä.

Riisipuuro hedelmillä ja kanelilla.

3. Syö helposti nautittavaa ja sulavaa

Jos aamupala pyrkii syömisen jälkeen samaa reittiä takaisin, on hyvä panostaa pienehköihin ja helposti sulaviin vaihtoehtoihin. Valitse aamupalaksi nopeasti imeytyviä hillareita ja laadukas proteiininlähde. Esimerkiksi banaani yleensä sulaa nopeasti ja sisältää sopivasti hiilaria melko tiiviissä paketissa. Yhdistä tähän vaikkapa proteiinijuoma maltilliseen vesimäärään yhdistettynä, niin aamupala imeytyy nopeasti. Nälkää tämäntyyppinen aamupalaratkaisu ei välttämättä pidä pitkään, mutta kuitenkin paremmin kuin vessanpöntössä kerransyötynä lilluva versio.

4. Ota aikaa

Jos aamupalan syöminen on haasteellista, on hyvä antaa itselleen aikaa sen nauttimiseen. Älä yritä ahtaa koko määrää naamariin kahdessa minuutissa, vaan nauti aamupala rauhassa. Jos aamuisin on kiire, kannattaa suosia aamupalavaihtoehtoja, joita voi naukkailla muun tekemisen ohessa erissä. Esimerkiksi eväsleivät ja smoothiet toimivat tässäkin. Pidä kuitenkin huoli että koko aamiainen tulee syötyä etkä unohdu työntouhuun ja huomaa lounasaikaan, että aamupalakin on vielä puoliksi syömättä.

riisikakkuja maapähkinävoilla ja banaanilla.

4. Panosta rauhallisiin aamuihin

Aina kun sinulla on aikaa, eikä aamulla ole kiire mihinkään, ota aikaa aamupalan nauttimiseen! Panosta itsellesi maittavaan ja mieluisaan aamupalavaihtoehtoon ja laita se nätisti esille. Istu rauhassa aamiaispöydässä ja nauti siitä, että sinulla ei ole kiire ja voit istua rauhassa nauttimassa aamiaisesta. Miellyttävä ja stressitön aamiaiskokemus todella kannattaa ja se auttaa myös sinua näkemään aamupalan syömisen positiivisessa valossa, jolloin varmasti homma helpottuu myös kiireaamujen osalta!

Iloinen asia on, että aamupalan syömistä voi opetella ja siihen tottuu nopeasti, kun vain päättä, että haluaa oppia syömään aamiaista! Älä siis yritä muuttaa tätäkään tapaa kerralla vaan etsi itsellesi sopivin tapa nauttia aamiaisesta!

Superdieetti® sisältää monipuolisen reseptikirjan, jossa on myös paljon helppoja ja maittavia aamupalavaihtoehtoja!


LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAA ILMAISIA VINKKEJÄ