03.08.2018 2 min lukuaika

Halu elämäntapamuutoksen aloittamiseen olisi kova, muttet tiedä mistä lähteä liikkeelle? Tässä muutama pointti, joiden avulla pääset liikkeelle.

 

1)   Älä jää odottamaan sopivaa aikaa

”Aloitan lomien jälkeen/maanantaina/lomamatkan jälkeen jne. ” Kuulostaako tutulta? Jos jäämme odottamaan sopivaa aikaa aloittaa, sitä ei koskaan tule. Paras aika aloittaa on nyt, ja jos väliin sitten tuleekin lomamatka tai muu erikoisjuttu, projekti ei kaadu siihen.2)   Aseta tavoite

Lähde liikkeelle siitä, että asetat itsellesi konkreettisen tavoitteen ja kirjoitat sen ylös. Älä lähde kurkottamaan pilviin vaan pidä tavoite haastavana mutta realistisena. Laita tavoite näkyvälle paikalle esimerkiksi jääkaapin oveen, niin se pysyy kirkkaana mielessä.

 

3)   Lähde liikkeelle sopivin askelin

Älä lähde haukkaamaan liian suurta palaa kerralla. Jos olet ollut sohvaperuna, älä ahnehdi viikkoon kymmentä treeniä vaan lähde liikkeelle 1-3 treenistä. Tai, jos syöminen on ollut ihan retuperällä, laita ensin esimerkiksi ateriarytmi kuntoon ja syö 4-5 ateriaa päivässä ja lähde vasta sen jälkeen muokkaamaan ruokavaliota tarkemmin.4)   Ota apua vastaan

Lähes jokaiselta löytyy joku tuttu, joka on aktiivinen treenaaja ja syö terveellisesti. Mikset kysyisi neuvoa häneltä ja ehdottaisi esimerkiksi yhteistä kävelylenkkiä? Yleensä ihmiset jakavat neuvoja mielellään, joten älä pelkää kysyä tukea. Toinen vaihtoehto on lähteä mukaan esimerkiksi verkkovalmennukseen, jossa saat ammattilaisten tekemät ohjeet ruokavalioon ja treenaamiseen kätevästi netin välityksellä.

 

5)   Keskity vahvuuksiisi

Meillä on usein tapana korostaa heikkouksiamme sen sijaan, että keskittyisimme siihen, missä olemme vahvoja. Sen sijaan että tuskailisit paksuja jalkojasi, ajattele, miten hyvä on, että sinulla on vahvat jalat, jotka jaksavat kuljettaa sinua. Tai, sen sijaan että tuskailisit peilistä mahamakkaroita, keskity siihen, miten kauniit silmät sinulla on. Tällä tavalla koko asenne ja meno pysyvät positiivisempina.Apua löydät esimerkiksi nettivalmennuksesta! Niissä yhdistyvät helpot ohjeet ruokavalioon ja treeniin, valmentajien apu ja tuki sekä motivaation lähteenä toimiva ryhmähenki! Kurkkaa valmennukset täältä!

LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAA ILMAISIA VINKKEJÄ